fbpx
Морпіхи США привезли JLTV на Sea Breeze – 2021

Морпіхи США привезли JLTV на Sea Breeze – 2021

Oshkosh Defence Sea Breeze Автотехніка Бронемашини JLTV Бронетехніка Корпус морської піхоти США Морська піхота Навчання Україна Україна-США

Морські піхотинці США привезли бронеавтомобілі JLTV на навчання Sea Breeze – 2021.

Про це повідомляє Мілітарний.

Як зазначають у пресслужбі ВМС України. Берегова компонента українсько-американських навчань Sea Breeze – 2021 вперше відбувається на загальновійськовому полігоні “Олешківські піски” морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

У Береговій компоненті беруть участь військовослужбовці окремого батальйону морської піхоти командування морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, морської піхоти США, Збройних Сил Грузії, Збройних Сил Республіки Молодова, Державної прикордонної служби України.

Під час цих навчань, Корпус морської піхоти США застосовує бронеавтомобілі JLTV (Joint Light Tactical Vehicles).

Sea Breeze — це багатонаціональні військові навчання, які проводяться на території України починаючи з 1997-го року відповідно до «Меморандуму про взаєморозуміння та співробітництво з питань оборони та військових відносин» між Міноборони США і Міноборони України від 1993-го року.

У лютому, 2019 року, Корпус морської піхоти США отримав перші бронеавтомобілі JLTV. Загалом для морської піхоти США заплановано закупівлю близько 9 тисяч таких броньованих автомобілів.

В серпні 2015 року Oshkosh Defense була обрана Сухопутними військами США переможцем тендеру на поставку машин JLTV з колісною формулою 4×4 за результатами оцінки пропозицій трьох претендентів.

Бронемашини призначені для заміни 55 тисяч бронеавтомобілів HMMWV. 25 серпня 2015 року з компанією було підписано початкову угоду вартістю 114,669 млн доларів.

Перші 7 машин JLTV були передані компанією Oshkosh військам США для проведення випробувань в кінці вересня 2016 року.

Виробництво бронемашин JLTV компанії Oshkosh Defense

Бронеавтомобілі JLTV розроблялися як високомобільні та броньовані транспортні засіби для заміни HMMWV, які були прийшли на озброєння у 1980-х роках і не мав відповідного до сьогоднішніх потреб США бронезахисту.

Програма Joint Light Tactical Vehicle (JLTV) з розробки нового військового позашляховика стартувала у 2000-х роках, за для участі в ній були оголошені відповідні тендери та проведено ряд випробувань, результатом якого стало обрання у серпні 2015 року броньованого автомобіля L-ATV від Oshkosh Corporation.

Oshkosh Defence Sea Breeze Автотехніка Бронемашини JLTV Бронетехніка Корпус морської піхоти США Морська піхота Навчання Україна Україна-США