fbpx
Морпіхи ВМСУ готуються до маневрів у Чорногорії

Морпіхи ВМСУ готуються до маневрів у Чорногорії

ВМС України Морська піхота Україна Флот

Сьогодні, 12 січня, у чорногорському місті Бар розпочалася головна плануюча конференція з підготовки багатонаціонального військово-морського навчання “Кооператив Мако – 2010”.

У роботі конференції беруть участь представники військово-морських сил і флотів країн-членів НАТО та країн-учасниць Програми НАТО “Партнерство заради миру”. Нашу державу на конференції представляє офіцер командування Військово-Морських Сил Збройних Сил України капітан 3-го рангу Ярослав Баліцький.

В ході роботи конференції її учасники планують опрацювати задум та проект оперативного плану навчання, уточнити склад сил від країн-учасниць та обговорити порядок логістичного забезпечення.

Також учасники конференції розглянуть можливість участі у майбутніх маневрах роти морської піхоти Військово-Морських Сил ЗС України.

Необхідно зазначити, що багатонаціональне військово-морське навчання “Кооператив Мако – 2010” заплановано провести у червні 2010 року в Адріатичному морі.

Метою навчання, в якому братимуть участь представники військово-морських сил і флотів країн-членів і партнерів НАТО, є поглиблення взаємосумісності під час проведення морських операцій, встановлення контролю за судноплавством, проведення протичовнових, протимінних, пошуково-рятувальних операцій, операцій з надання допомоги цивільному населенню.

Очікується, що Військово-Морські Сили ЗС України у багатонаціональному навчанні “Кооператив Мако – 2010” будуть представлені великим десантним кораблем “Костянтин Ольшанський” та штабними офіцерами.

Робота конференції з підготовки багатонаціонального військово-морського навчання “Кооператив Мако – 2010” триватиме до 13 січня.

Міністерство оборони

ВМС України Морська піхота Україна Флот