fbpx
Морпіхи збили ворожий «Орлан» за допомогою FPV-дрона

Морпіхи збили ворожий «Орлан» за допомогою FPV-дрона

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Морська піхота Росія Україна Херсонщина

Оператор FPV-дрона 1-го батальйону 35-ї бригади морської піхоти збив російський розвідувальний безпілотник «Орлан» на Херсонщині.

Відповідне відео оприлюднив командир батальйону «Мадяр» у своєму Telegram-каналі.

Повідомляється, що ворожий розвідувальний безпілотник знищили у взаємодії зі зведеною групою з бійців 414-го окремого батальйону ударних безпілотних авіаційних систем та окремого батальйону РЕБ, які вирахували ворожий дрон.

Судячи з опублікованих кадрів, ворожий «Орлан» був знищений точним влучанням у хвостову балку.

Зафіксовані випадки знищення ворожих дронів-розвідників за допомогою FPV почастішали, нещодавно повідомлялося, що одеський загін Державної прикордонної служби України знищив ворожий розвідувальний безпілотник ZALA за допомогою FPV-дрона.

Після виявлення ворожого безпілотника співробітники ДПСУ запустили у небо FPV-дрон, який піднявся на висоту та уразив його.

Уражений дрон втратив праву консоль крила та впав на відкритій місцевості у полі.

Раніше «Мілітарний» повідомляв, що наприкінці травня воїни Сил оборони України збили російський розвідувальний безпілотник ZALA 421-16E за допомогою FPV-дрона.

Знищення ворожого безпілотника відбулося на Донеччині біля населеного пункту Рівнопіль за координатами 47.753363, 36.707223.

Судячи з того, що зв’язок з FPV увірвався на невеликій відстані до ZALA, можна припустити, що український безпілотник мав функцію повітряного підриву.

Перехоплення безпілотників за допомогою інших безпілотників — це відносно новий та перспективний напрямок у розвитку протиповітряної оборони.

На відміну від класичних зенітних ракет, дрони-перехоплювачі мають меншу закупівельну та експлуатаційну вартість та можуть виконувати завдання, патрулюючи заданий квадрат, і в перспективі можуть бути багаторазовими.

БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Морська піхота Росія Україна Херсонщина