fbpx
Морська піхота Китаю озброюється танками

Морська піхота Китаю озброюється танками

Азія Бронетехніка ВМС Китаю Китай (КНР) Морська піхота Світ Танк Флот

Корпус морської піхоти Народно-визвольної армії Китаю офіційно прийняв на озброєння танки Type 15.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Global Times.

Type 15 стануть першими повноцінними танками на озброєнні китайської морської піхоти. До цього часу в їх розпорядженні були тільки машини на базі БТР і БМП з гарматним озброєнням.

Раніше танки Type 15 надійшли на озброєння китайської армії в підрозділи, які розташовані в високогірних місцевостях Сіньяцзян-Уйгурського автономного району.

Завдяки порівняно малій масі і потужному двигуну ці бойові машини оптимально підходять для використання в високогірних районах.Танки були випробувані на висоті до 4 700 м над рівнем моря. Тому в НВАК мабуть вирішили, що Type 15, який має масу 33-36 тонн, може успішно застосовуватися і для морських десантних операцій.

Експерти відзначають, що перевагою танка Type 15 є те, що китайський важкий транспортний літак Y-20 може взяти на борт дві таких машини, тоді як основний бойовий танк НВАК Type 99 в цей літак вміщується лише один.

Протягом місяця морські піхотинці навчалися експлуатації та обслуговування нових танків, тестували їх на полігоні.

У якості основного озброєння танк використовує 105-мм нарізну гармату з автоматизованою системою заряджання. З нею спарений 7,62-мм кулемет. Також на даху башти встановлюється 12,7-мм кулемет. Танк оснащений сучасними прицільними комплексами навідника і командира, що мають тепловізійні канали. Потужність двигуна становить 1000 к.с. Максимальна швидкість по шосе -70 км/год. Екіпаж – 3 особи.

Нагадуємо, що у травні, китайська армія отримала самохідні 122-мм гаубиці, інтегровані в єдину систему управління вогнем.

Самохідні гаубиці PCL-171 мають автоматизовану систему управління вогнем з автоматичної наводкою, що дозволяє всім самохідним гаубицях, пов’язаним з командирською машиною, автоматично наводиться на ціль і одночасно давати залп по ній.

Це дозволяє ще більше підвищити маневреність самохідних артилерійських частин і спрощує швидкість нанесення вогняного удару, що в свою чергу відкриває можливості для набагато більш ефективного застосування китайської ствольної артилерії по маневруючихгрупових і одиночних цілях.

Ця функціональність робить вищеназвану артилерійську систему набагато швидшою за буксировочні гаубиці. Повнопривідне шасі 6х6 має високу мобільність. Максимальна швидкість по шосе досягає 120 км/год. Самохідна установка може перекидатися літаками транспортної авіації.

 

Азія Бронетехніка ВМС Китаю Китай (КНР) Морська піхота Світ Танк Флот