fbpx
Морська піхота отримає амфібійні можливості

Морська піхота отримає амфібійні можливості

ВМС України Командування морської піхоти Морська піхота Реформа Україна Флот Швидкісні катери

Морська піхота Військово-Морських Сил ЗС України отримає амфібійні можливості.

Про це повідомляє Український мілітарний портал.

В складі військових частин Командування морської піхоти відповідно до змін в організаційно-штатній структурі створені підрозділи плавзасобів на катерах.

За для комплектування новостворених підрозділів звернулись за матеріально-технічною допомогою до західних партнерів.

В рамках Ініціативи сприяння безпеці України Сполучені Штати передали ВМС ЗС України 84 швидкісні човни.

Морські піхотинці на швидкісному човні Willard Sea Force 730

Передачі таких плавзасобів відбувались і раніше, вони використовувались пошуково-рятувальними службами національного флоту та морськими спецпризначенцями.

Тепер же амфібійні спроможності будуть розширені у частин морської піхоти для захисту критичної інфраструктури на узбережжі.

Загальне призначення таких човнів –  доставка у морі майна і озброєння, а також оглядових команд кораблів і суден та підрозділів спецпризначення, а також для використання як аварійно-рятувального та рейдового плавзасобу під час виконання робіт у прибережній частині моря.

Тактику застосування підрозділів плавзасобів на катерах вже випробовували на ряді навчань у 2020 році, одні з таких відбувались у травні на узбережжі Азовського моря.

Участь у навчаннях брали підрозділи бригад морської піхоти у взаємодії з авіацією Сухопутних військ, підрозділами десантно-штурмових військ, морською авіацією та Державною прикордонною службою України.

Вертольоти Мі-8 на навчаннях на узбережжі Азовського моря. Фото: Міноборони

Повідомляється, що учасники відпрацьовували відбиття морського десанту противника, звільнення та взяття під контроль важливих об’єктів інфраструктури.

Військові на навчаннях на узбережжі Азовського моря. Фото: Міноборони

Під час тренування морські піхотинці вдосконалювали навички десантування на необладнане узбережжя з повітря посадковим способом під прикриттям авіації Сухопутних військ.

ВМС України Командування морської піхоти Морська піхота Реформа Україна Флот Швидкісні катери