fbpx
“Мотор Січ” змінює топменеджмент

“Мотор Січ” змінює топменеджмент

«Мотор-Січ» ОПК Україна

Акціонери “Мотор Січ” змінюють топменеджмент – оголошений конкурс на більш як десять вакансій керівників.

Про це повідомляє інформаційне агентство Ukranews з посиланням на спеціальний сайт загальних зборів акціонерів компанії.

Як відомо, в порядку денному – затвердження нового складу наглядової ради, а також приведення діяльності компанії та корпоративного управління у відповідність до стандартів, визначених законодавством.

Всього заявлено 11 позицій для претендентів на позиції топменеджерів українського виробника авіаційних двигунів.

Підприємству потрібні:

  • Директор з розвитку та інвестицій (включаючи розвиток продукції);
  • Директор з маркетингу та торгівлі;
  • Директор з виробництва;
  • Директор з якості та сертифікації;
  • Директор із закупівель і логістики;
  • Директор з інфраструктури та будівництва (включаючи функції головного інженера);
  • Директор з економіки та фінансів;
  • Директор з корпоративних прав і правових питань;
  • Керівник відділу безпеки;
  • Директор із соціального розвитку і зв’язків з громадськістю;
  • Директор з персоналу.
Стенд АТ «Мотор Січ» на міжнародній виставці

Від претендентів, крім досвіду роботи понад 15 років і бажаної академічної освіти у сфері авіації, менеджменту, права та інших галузей бізнесу, також потрібні бездоганна ділова репутація.

Також відсутність судимостей за корисливі злочини та за злочини у сфері господарської діяльності, досвід співпраці з партнерами у сфері промисловості.

Такі вимоги до претендентів припускають, що представники нинішнього директорату ПАТ “Мотор Січ” не зможуть претендувати ці посади.

Таким чином акціонери компанії пропонують перспективу кар’єрного просування для чинних і колишніх менеджерів “Мотор Січ” середньої ланки.

До нинішнього часу понад 80% акціонерів ПАТ “Мотор Січ” підтримали проведення позачергових загальних зборів 31 січня поточного року.

Справа Мотор Січ

Нагадаємо, у січні 2020 року Уряд найняв юристів для справи по інвестиційного спору з китайськими інвесторами українського підприємства “Мотор Січ”.

Кабінет Міністрів України дозволив Мін’юсту використати переговорну процедуру закупівлі юрпослуг для захисту інтересів держави у міжнародному арбітражі на суму в 3,5 млрд доларів.

Відповідно до пояснювальної записки, 5 грудня 2020 року Мін’юст отримав запит на арбітраж від імені громадян Китаю: Ван Цзин, Лі Фенджу, Рен Джінлінг, Сйю Ченшун і Ліу Яннінг, які заявляють, що є акціонерами «Мотор Січ» та мають право на захист своїх інвестицій відповідно до угоди України і Китаю від 1992 року про захист інвестицій.

Позивачі вважають порушенням своїх прав дії СБУ, яка порушила кримінальну справу за фактом покупки акцій “Мотор Січ” і домоглася арешту цих акцій.

«Мотор-Січ» ОПК Україна