fbpx
НГУ отримало четвертий гелікоптер Н225

НГУ отримало четвертий гелікоптер Н225

Airbus Airbus H225 Авіація Гелікоптери МВС НГУ Україна

Авіація Національної гвардії (НГУ) отримала четвертий гелікоптер Н225.

Про це інформує Мілітарний.

Згідно пловідомлення «Портал МВС», авіація Міністерства внутрішніх справ України отримала п’ятий в цьому році гелікоптер за контрактом з компанією «Airbus Helicopters».

Ним став четвертий гелікоптер Н-225, який згідно повідомлення міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, приступить до виконання бойових завдань підрозділами Національної гвардії України.

Сьогодні Нацгвардія має вже у своєму арсеналі 4 сучасні французькі повітряні судна. Їх пілоти пройшли теоретичне і практичне за кордоном. Гелікоптери виконують завдання з цивільного захисту на території України. Зокрема, задіяні для оперативного переміщення особового складу НГУ на великі відстані, виконання визначених завдань, евакуації хворих та поранених, пошуково-рятувальних заходів. Робимо країну сервісно-орієнтованою на людей і ще безпечнішою, – сказав Арсен Аваков.

Міністр також додав, що контракт з французькою компанією «Airbus Helicopters» на поставку 55 вертольотів успішно виконується, а до кінця 2021-го  Україна отримає загалом 28 гелікоптерів в рамках формування та розвитку Системи авіаційної безпеки МВС.

Окрім того, як раніше зазначав міністр внутрішніх справ, Єдина система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України стане третьою за потужністю в Європі після Франції та Німеччини. Українські рятувальники, гвардійці та поліцейські одними з перших використовуватимуть надсучасні гелікоптери.

Нагадуємо, що у червні до України прибув четвертий гелікоптер H145 для Національної поліції.

Це вже другий гелікоптер H145 у версії D3, який прибув до України для потреб Міністерства внутрішніх справ. Перший борт цієї модифікації прибув з Німеччини 17 червня.

Варто нагадати, що на початку березня, 2019 року, МВС України підписало угоду на закупівлю найновітнішої модифікації вертольота H145 Airbus Helicopter.

Угоду до комерційного контракту стосовно конфігурації вертольотів H-145 для Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС 5 березня підписали міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і президент французької компанії Airbus Helicopters Бруно Івен на міжнародній виставці Heli-Expo 2019.

Окрім того, 26 лютого 2020 року до контракту про закупівлю гелікоптерів Airbus Helicopters було укладено додаткові угоди про покращення предмету закупівлі та зміни комплектації. Щодо Н145, як вбачається із документу, до України буде постачатися версія Н145 D3 (нова модифікація із 5 лопатями та збільшеним корисним навантаженням).

Airbus Airbus H225 Авіація Гелікоптери МВС НГУ Україна