fbpx
Ми-24 та Ми-17 провели навчання з бойовою стрільбою

Ми-24 та Ми-17 провели навчання з бойовою стрільбою

Авіація Гелікоптери ЗСУ Командування об'єднаних сил Ми-24 Ми-8/17/171 Навчання

Українські бойові й транспортні багатоцільові гелікоптери провели навчання з бойовою стрільбою.

Екіпажі Ми-24 і Ми-17 армійської авіації відпрацювали завдання, подібні до реальних бойових умов.

Про це повідомили у пресслужбі командування Об’єднаних сил ЗСУ.

Для підтримання бойового вишколу в Північній операційній зоні під керівництвом командувача Об’єднаних Сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва провели низку навчань екіпажів українських гелікоптерів із бойовою стрільбою.

Транспортні багатоцільові гелікоптери Ми-17 Україні передали Сполучені Штати у якості військово-технічної допомоги.

За словами командувача, пілоти відпрацьовують ті завдання, до яких мають бути готові в реальній бойовій ситуації.  Військові готуються за відповідними льотними вправами й одночасно набувають певного досвіду.

“Левова частка вертолітників, які зараз беруть участь у тренуваннях, нещодавно повернулися з виконання бойових завдань на сході нашої держави. Свій багаторічний та безцінний бойовий досвід, який отримали там, сьогодні вони передають молодим льотчикам”, – зазначив Сергій Наєв.

Як повідомив командувач, протягом кількох днів група бойового управління, льотчики та інженерно-технічний склад тренувалися разом.

“Зокрема, фахівці інженерно-авіаційної служби проводять чимало різних видів підготовок згідно з регламентом технічної експлуатації авіаційної техніки. Зважаючи на кількість польотів та складність виконання завдань, велике навантаження та відповідальність покладається саме на техніків”, – наголосив Наєв.

Армійська авіація Сил оборони України здійснює вогневу підтримку під час наступу чи контратаки, завдає ударів по військах противника.

Також гелікоптери здійснюють висадку та підтримку з повітря своїх десантів, уражають позиції та живу силу противника.

Відомо, що у пакет безпекової допомоги Україні від Сполучених Штатів у 2022 році увійшли 20 гелікоптерів Ми-17. Також інші країни передавали Україні ударні гелікоптери Ми-24.

Авіація Гелікоптери ЗСУ Командування об'єднаних сил Ми-24 Ми-8/17/171 Навчання