fbpx
На Донбасі СБУ вилучила вибухівку

На Донбасі СБУ вилучила вибухівку

Війна на Донбасі Донбас Затримання СБУ Україна

СБУ проводить контрдиверсійні заходи на Донбасі, під час яких було викрито 10 бойовиків та вилучено 40 кг вибухівки.

Про це повідомляє Служба Безпеки України.

Так, СБУ під час профілактичних контрдиверсійних заходів у Волноваському районі Донеччини виявила схрон з мінами і викрила 10 учасників незаконних збройних формувань. Також було встановлено двох організаторів псевдореферендуму 2014 року.

Відпрацьовуючи оперативну інформацію, правоохоронці встановили місця проживання учасників бандугруповань так званої «ДНР». Вони наразі входять до складу незаконних збройних формувань бойовиків.

Наразі перевіряється інформація стосовно їх причетності до активного збройного супротиву силам АТО/ООС. У випадку підтвердження даних, щодо них будуть відкриті кримінальні провадження.

Крім того, у помешканні одного з бойовиків співробітники СБ України виявили тайник з бойовими засобами ураження. Зі схрону було вилучено 4 протитанкові міни ТМ-62М загальною вагою 40 кг. За оперативними даними, зловмисник планував використати вибухівку для вчинення диверсій на території регіону.

Перевіряється інформація щодо протиправної діяльності двох організаторів так званого «референдуму» 2014 року у Донецькій області. За викритими фактами вирішується питання про відкриття кримінальних проваджень.

Нещодавно, СБУ перевела в режим підвищеної готовності свої підрозділи в усіх областях країни. Також, Служба безпеки України проводить масштабні багатоетапні антитерористичні навчання у більшості областей України. Під час тренувань посилена увага приділяється відпрацюванню дій із захисту стратегічно важливих об’єктів та кордонів держави. Метою проведення заходів є удосконалення міжвідомчої взаємодії з протидії можливим терористичним і диверсійним загрозам.

Служба безпеки України перевіряє всю інформацію, яка може становити загрозу національній безпеці держави, а співробітники спецслужби переведені у режим підвищеної готовності в усіх регіонах країни.

В ході тренувань під посиленим захистом перебувають об’єкти критичної інфраструктури, у тому числі енергетичної і транспортної системи. У навчаннях беруть участь регіональні підрозділи СБУ, Національної поліції, Держприкордонслужби, Національної гвардії, Збройних Сил України, Держслужби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Тренувальні заходи проводяться в умовах максимально наближених до реальних та з неухильним дотриманням прав і свобод громадян.

Вчора, у межах масштабних антитерористичних навчань на Харківщині попереджено проникнення на територію області кількох груп «тітушок» загальною кількістю понад 60 осіб. Автобуси з молодиками були затримані на під’їздах до Харкова з боку Донецька, Дніпра та Полтави. Всі ці особи є мешканцями інших регіонів України і не мають жодного відношення до Харківської області.

За наявною інформацією, ці групи були направлені до Харкова на замовлення однієї з проросійських політичних сил України для проведення протестних акцій у місті, а також провокування громадського невдоволення та масових протиправних дій під час проведення чергової сесії Харківської міської ради. Зазначені акції мали на меті дестабілізувати громадсько-політичну ситуацію в регіоні та створити вигідну керівництву Росії «картинку» для обґрунтування можливих актів агресії РФ проти України.

Профілактичні заходи проводились у взаємодії з Національною гвардією, поліцією і Держприкордонслужбою.

Війна на Донбасі Донбас Затримання СБУ Україна