fbpx
На Донбасі тренувалась прикордонна комендатура швидкого реагування

На Донбасі тренувалась прикордонна комендатура швидкого реагування

Війна на Донбасі Донбас ДПСУ Навчання Російська агресія Україна

Днями, на одному з полігонів в Донецькій області охоронці кордону провели перевірку бойових спроможностей прикордонної комендатури швидкого реагування «Краматорськ».

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Державну прикордонну службу України.

Підрозділи здійснили марш та зайняли оборону вздовж умовного державного кордону. Після облаштування бойових позицій, побутових умов та налагодження зв’язку, прикордонники протягом кількох діб діяли за ввідними, які моделювали різноманітні дії противника.

Чітке виконання поставлених завдань кожним військовослужбовцем та злагодженість підрозділів в цілому дали позитивний результат навчань. Прикордонна комендатура показала свою ефективність та отримала високу оцінку керівництва.

Виконуючи бойові завдання у складі Об’єднаних сил, підрозділи Краматорського прикордонного загону постійно підтримують високий рівень готовності до дій в різних умовах обстановки.

Неподалік Маріуполя службовий пес прикордонників допоміг виявити схрон з протитанковими мінами.

Військовослужбовці Держприкордонслужби України зі складу Об’єднаних сил продовжують виявляти заховану зброю, боєприпаси та вибухові предмети.

Так, під час обстеження одного з прифронтових населених пунктів, що неподалік Маріуполя, військовослужбовці Донецького прикордонного загону виявили схрон з боєприпасами. На небезпечну схованку правоохоронців вивів службовий пес, натренований виявляти вибухівку.

Після детально обстеження місця події спільно з працівниками поліції та ДСНС зі схрону вилучено чотири протитанкові міни. За фактом виявлення вибухових предметів працівниками поліції проводяться відповідні кримінально-процесуальні дії.

Варто зазначити, що у заходах з пошуку вибухонебезпечних предметів постійно використовуються спеціально навчені службові собаки прикордонників.

Українських прикордонників на північних рубежах нашої країни з Білоруссю перевели на посилений режим несення служби. Однак наразі на цих ділянках не фіксують скупчень військових підрозділів і техніки. У Держприкордонслужбі зазначили, що посилений режим несення служби передбачає збільшення кількість нарядів, а також максимальну активізацію підрозділів для відстеження ситуації у прикордонних районах.

Фото: ДПСУ

Ситуація на кордоні залишається спокійною. Прикордонна служба працює на цьому напрямку спільно з підрозділами Збройних сил. Постійно відслідковується ситуація з спільними військовими навчаннями, які відбуваються на білоруській території, а також процеси військово-технічного співробітництва з РФ.

Війна на Донбасі Донбас ДПСУ Навчання Російська агресія Україна