fbpx
На Донеччині поліції здався колишній бойовик

На Донеччині поліції здався колишній бойовик

Війна на Донбасі Донбас Національна поліція Покарання бойовиків

Після п’яти років переховувань поліції здався колишній бойовик, який вирішив зізнатися в протизаконній діяльності здійснено ним у 2014-у році в складі «ДНР».

Про це повідомляє національна поліція Донецької області

У 2014 році екс-найманець терористів чергував на контрольно-пропускному пункті в штабі «ДНР», який розташовувався в адмінбудівлі колишнього банку.

До поліції та співробітників оперативно розшукового відділу (з місцем дислокації населений пункт Бахмут) оперативно-розшукового управління Донецько-Луганського регіонального управління Державної прикордонної служби України здався 35-річний житель Бахмута. Чоловік зізнався, що у 2014-у році піддався проросійські пропаганді та приєднався до терористів.

Новобранця бойовиків направили на КПВВ місцевого штабу, де він здійснював перевірку громадян. Через деякий час після свого призначення чоловік зрозумів, що ватажки незаконного збройного формування є звичайними злочинцями, тому покинув лави терористів та почав вести прихований спосіб життя.

З засобів масової інформації колишній найманець дізнався про можливість звільнитися від відповідальності і скористався цим шансом. Мешканець надав свідчення щодо своєї протиправної діяльності, які наразі перевіряють слідчі.

Якщо буде встановлено, що на час перебування у лавах терористичної організації «ДНР» підозрюваний не вчиняв тяжких злочинів проти мирного населення, то на підставі ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України чоловік буде звільнений від кримінальної відповідальності.

Минулого року в Бахмуті Артемівський міськрайонний суд Донецької області оголосив вирок у справі 58-річної мешканки, яка в 2014-у році організовувала так званий “референдум”. За обвинуваченням у порушенні ч. 2 ст. 110 КК України, тобто у вчиненні за попередньою змовою групою осіб умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вона отримала 5 років ув’язнення.

Війна на Донбасі Донбас Національна поліція Покарання бойовиків