fbpx
На Філіппінах розбився C-130 Hercules

На Філіппінах розбився C-130 Hercules

C-130 Авіаінциденти Авіація Азія ПС Філіппін Світ Філіппіни

На Філіппінах розбився Військово-транспортний літак C-130 Hercules.

Про це інформує Мілітарний.

Згідно повідомлення Deutsche Welle стало відомо, що внаслідок авіакатастрофи військового літака C-130 Hercules з понад 90 особами на борту, на півдні Філіппін, загинули щонайменше 17 людей.

За даними військових, транспортний літак C-130 розбився під час заходу на посадку на злітну смугу, розташовану на острові Холо. За попередніми даними, пілот збився з посадкового курсу і втратив після цього контроль над літаком.

Щонайменше 17 людей загинули, а десятки було поранено у авіакатастрофі військового літака на півдні Філіппін, що сталася у неділю, 4 липня, – повідомив міністр оборони країни Дельфін Лоренцана.

Військові Філіппін повідомили, що на борту літака перебували новобранці, які нещодавно завершили базову підготовку та мали бути передислоковані на острів Холо.

Повідомляється, що 40 осіб змогли врятуватися і вибратися з під палаючих уламків літака. Вони зараз перебувають у військовому госпіталі, розташованому неподалік місця авіакатастрофи.

Варто відзначити, що цей острів розташований у південній частині Філіппін. У цьому регіоні армія країни, зокрема, бореться із місцевим ісламістським угрупованням Абу Сайяф.

C-130 Hercules — транспортний літак, розроблений фірмою Lockheed на початку 1950-х років. За понад 40 років серійного виробництва випущено більше 2,2 тисяч літаків понад 60 модифікацій.

Нагадуємо, що 24 червня, на Філіппінах розбився багатоцільовий військовий гелікоптер S-70i Black Hawk. Один з нещодавно придбаних гелікоптерів впав поблизу міста Капас під час нічної льотної підготовки. У зв’язку з цією подією призупинені польоти всіх нещодавно придбаних гелікоптерів S-70i Black Hawk.

Вертольоти Sikorsky S-70i International Black Hawk ВПС Філіппін. Грудень 2020. Фото: ЗМІ Філіппін

У 2019 році Філіппіни замовили 16 багатоцільових гелікоптерів S-70i Black Hawk на загальну суму 241 мільйонів доларів.

Багатоцільові гелікоптери Sikorsky S-70i Black Hawk доставлені до Філіппін літаком Ан-124 «Руслан»

Sikorsky S-70i — експортна модифікація Sikorsky UH-60, яка виготовляється у Польщі на заводі PZL. Перший дослідний передсерійний зразок виготовили у 2010 році. Частина його комплектуючих була поставлена зі США, згодом у 2012 році після всіх необхідних випробувань розпочалось серійне виробництво гелікоптерів.

 

C-130 Авіаінциденти Авіація Азія ПС Філіппін Світ Філіппіни