fbpx
На Харківщині над військовим об’єктом виявили та знешкодили квадрокоптер

На Харківщині над військовим об’єктом виявили та знешкодили квадрокоптер

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Затримання Україна Харківщина

У Харківській області підрозділ зенітно ракетного полку виявив та знешкодив БПЛА, який літав над військовим об’єктом.

Про це інформує Мілітарний.

Черговим патрульним одного з підрозділів Харківського зенітного ракетного полку, в небі над охороняємою територією було виявлено квадрокоптер, про що військовий своєчасно доповів черговому підрозділу, про це вчора 23 жовтня повідомила пресслужба Повітряного командування «Схід».

“Всупереч зверненням військових до цивільного населення в регіоні з попередженням щодо заборони використання безпілотних літальних апаратів поблизу військових об’єктів, продовжують мати місце поодинокі прикрі випадки таких дій. Так черговим патрульним одного з підрозділів Харківського зенітного ракетного полку солдатом Коваль в небі над ввіреною для охорони територією було виявлено квадрокоптер, про що військовослужбовець своєчасно доповів черговому підрозділу”.

Були проведені термінові заходи з посилення охорони та оборони військового об’єкту.

Мобільна група провела пошук та виявлення особи, яка здійснювала запуск та управління безпілотника.

В результаті злагоджених дій силами чергового підрозділу було затримано оператора дрона.

Громадянина 1996 року народження передано представникам Служби безпеки України.

Нагадуємо, що у вересні СБУ встановила двох громадян, які можуть бути причетними до запуску БПЛА у прикордонній зоні Харківської області. Апарат помітили у небі 11 вересня.

Правоохоронці одразу розпочали спецзаходи з пошуку місць зльоту і посадки літального апарату та осіб, причетних до його керування.

“У ході комплексних заходів, проведених співробітниками СБУ, Держприкордонслужби та Нацполіції встановлено, що керування здійснювали двоє громадян України”, – повідомив Роман Дудін, начальник Управління СБУ в Харківській області.

На той час, Служба безпеки України проводила заходи, спрямовані на перевірку причетності цих громадян до співпраці з іноземними спецслужбами.

Авіація БпА (Безпілотні апарати) Затримання Україна Харківщина