fbpx
На Харківщині ЗСУ звільнили населений пункт Верхня Роганка

На Харківщині ЗСУ звільнили населений пункт Верхня Роганка

Війна з Росією Деокупація Україна Харківщина

Збройні Сили України продовжують повертати під контроль населені пункти на околицях Харкова.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних Сил України.

У результаті наступу підрозділів Сил оборони України на Харківщині було відновлено контроль над населеним пунктом Верхня Роганка.

Також у Харківській області нещодавно звільнили населений пункт Руська Лозова, Слобідське та Прилесне.

Звільнені населені пункти на Харківщині станом на 30 квітня 2022 року

Населений пункт Верхня Роганка знаходиться поблизу витоку річки Роганка, нижче за течією на відстані 3 км розташоване село Сороківка.

Також за повідомленням від Генштабу ворог продовжує зосереджувати сили і засоби як на тимчасово зайнятих територіях Харківської області, так і у Бєлгородській області, у безпосередній близькості до державного кордону України.

Російські військові на Харківщині. Квітень 2022. Фото: ЗМІ РФ

Так, до району населеного пункту Волохів Яр окупанти перемістили підрозділи 55-ї окремої мотострілецької бригади 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу, а до міста Ізюм – підрозділи 5-ї окремої танкової бригади 36-ї загальновійськової армії Східного військового округу.

Нагадаємо, уночі 30 квітня війська РФ продовжували обстріли Харкова, зокрема крайніх східних житлових районів Салтівка та Північна Салтівка. 1 людина поранена.

«За минулу добу російські окупаційні війська здійснили по Харкову лише 3 артилерійські обстріли. Це завдяки нашим Збройним силам, які мають бойові успіхи», – зауважив глава Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Руйнування на Харківщині. Квітень 2022. Фото: Харківська ОВА

Як уточнили у МВС, ворог завдав обстрілу по житлових кварталах, лікарні та промисловій зоні Немишлянського району.

У результаті ворожої атаки горіли квартири двох житлових 9-поверхівок. В одному з помешкань було травмовано чоловіка, власника квартири. Бригадою медиків його було госпіталізовано.

Крім того, зазнала пошкоджень будівля одного медзакладу Харкова. У результаті обстрілу частково зруйновано бетонні конструкції та віконні рами технічного поверху лікарні, а також сталася пожежа на 5-му поверсі.

Війна з Росією Деокупація Україна Харківщина