fbpx
На Херсонщині біля мостів через Дніпро, росіяни встановили відбивачі щоб захиститися від ракетних ударів

На Херсонщині біля мостів через Дніпро, росіяни встановили відбивачі щоб захиститися від ракетних ударів

Війна з Росією Дніпро Україна Херсон Херсонщина

У тимчасово окупованому Херсоні та в області, російські військові біля мостів через річку Дніпро, встановили спеціальні кутникові радіолокаційні відбивачі.

Про це свідчать супутникові зображення опубліковані користувачами Twitter.

Імовірно, росіяни таким чином намагаються захистити переправи від ракетних ударів Збройних Сил України.

На супутникових знімках видно, що у Херсоні біля Антонівського автомобільного мосту на всій ширині Дніпра над водою, окупанти декілька днів тому, розмістили кутникові відбивачі.

Такі пристрої зазвичай покликані створювати перешкоди засобам ураження, які для наведення на ціль використовують радіолокаційне підсвічування, або активне радіолокаційне наведення.

Подібне рішення окупанти реалізували і у 20 кілометрах вище за течією річки, біля Антонівського залізничного мосту.

Вірогідно, окупаційні війська РФ у Херсонській області, таким чином намагаються убезпечити ці інженерні споруди від ракетних ударів та подальшого руйнування.

Відомо, що ЗСУ для ударів по мостах через річку Дніпро, які контролюються росіянами, використовували керовані реактивні боєприпаси GMLRS з ракетних комплексів M270 MLRS та M142 HIMARS.

Ці ракети використовують систему наведення з інерційним вимірювальним блоком та приймачем GPS.

Тому невідомо, яка ефективність буде від подібного рішення з кутниковими відбивачами.

Подібне рішення, на початку минулого місяця, було реалізовано біля мосту, що сполучає окупований Крим і Таманський півострів. Росіяни розмістили біля Кримського мосту судно-мішень проекту 436БИС(Р).

Це несамохідне судно довжиною 45 м і шириною 8 м. На дев’ятьох його мачтах встановлені відбивачі, які імітують ефективну площу розсіювання корабля. Мішень призначена для випробування протикорабельних ракет.

Війна з Росією Дніпро Україна Херсон Херсонщина