fbpx
На Херсонщині десантники відпрацювали ведення бойових дій у місті

На Херсонщині десантники відпрацювали ведення бойових дій у місті

Десантно-штурмові війська (ДШВ) Командування об'єднаних сил Навчання Україна Херсонщина

Українські підрозділи Десантно-штурмових військ провели заняття з тактичної підготовки.

Про це повідомляє Командування об’єднаних сил ЗС України.

“Військовослужбовцями десантно-штурмового підрозділу угруповання військ, що підпорядковується Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України, у ході тактичної підготовки були відпрацьовані практичні навички за темою «Ведення бойових дій у місті»”, – йдеться у повідомленні.

Також, відбулися тренування з блокування та штурму будівлі, що захоплена терористами, надання первинної медичної допомоги та евакуація пораненого.

За словами керівника навчань, проведення відкритих тактичних навчань привертає велику увагу і жвавий інтерес серед цивільного населення, сприяє військово-патріотичному вихованню молоді та популяризації військової служби за контрактом.

Також, на минулому тижні, десантно-штурмові підрозділи, які несуть бойову службу на півдні України, провели заняття з тактичної підготовки із залученням військової техніки.

Метою даних заходів було вдосконалення навичок особового складу щодо дій на підготовлених рубежах оборони, а також отримання навичок командирами управляти підрозділами в умовах зміни обстановки.

Днями, на Херсонщині Збройні Сили продемонстрували готовність до застосування оперативно-тактичні ракетні комплекси “Точка-У”. Тренування були проведені на одному з полігонів бойової підготовки.

Після завершення розгортання, воїни-ракетники продемонстрували швидкий відхід і зміну вогневих позицій. На завершення, екіпажі під прикриттям димової завіси приховано вирушили до районів зосередження.

Такі тренування є регулярними поблизу окупованого Кримського півострова.

Комплекси «Точка-У» під час тренувань на Херсонщині

Окрім оперативно-тактичних ракетних комплексів “Точка-У” до навчань залучаються і реактивні системи залпового вогню «Смерч» калібром 300-мм, а також системи протиповітряної оборони, – про що свідчать повідомлення пресслужб.

За словами командувача генерал-лейтенанта Сергія Наєва, всі без виключення підрозділи, що підпорядковані командуванню та несуть бойову службу на південному напрямку вздовж межі з тимчасово окупованою територією Криму, системно займаються підвищенням спроможностей до дій за призначенням.

Десантно-штурмові війська (ДШВ) Командування об'єднаних сил Навчання Україна Херсонщина