fbpx
На Херсонщині наступальна операція Сил оборони іде за планом. За добу звільнили 12 населених пунктів

На Херсонщині наступальна операція Сил оборони іде за планом. За добу звільнили 12 населених пунктів

Валерій Залужний Війна з Росією Генеральний штаб Деокупація Україна Херсон Херсонщина

У Генеральному штабі повідомили, що не можуть ані спростувати, ані підтвердити виведення військ РФ із Херсонщини. Українські військові продовжують виконувати свою роботу й наступальна операція на півдні йде за планом ЗСУ.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що на Херсонському напрямку з 1 жовтня просування українських військ в глибину оборони противника складає 36,5 км.

Загальна площа відвойованої території – 1381 квадратний кілометр, відновлено контроль над 41 населеним пунктом.

Тільки протягом минулої доби на напрямку Петропавлівка-Новорайськ підрозділи Сил оборони просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, повернули Україні до 107 кв км території. На напрямку Первомайське-Херсон ми просунулись на 7 км, взяли під контроль 6 населених пунктів, площа звільненої землі – 157 кв км“, – повідомив Валерій Залужний.

Збройні сили України. Ілюстративне фото Джерело: Генштаб ЗСУ

Також заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ, бригадний генерал Олексій Громов заявив, що ЗСУ вдалося повністю знищити логістику ворога та можливості для управління військами.

Він підкреслив, що заяви противника про відхід з певних територій спершу на Київщині та Харківщині, а тепер і на Херсонщині – це результати ефективних дій Збройних сил України.

Безпосередньо на Херсонському напрямку сили оборони зруйнували логістичні шляхи та систему забезпечення противника, порушили його систему управління військами. Тим самим не залишили ворогу іншого виходу, ніж вдатися до втечі. Але на даний час ми не можемо ні спростувати, ні підтвердити інформацію про так зване виведення військ з Херсону. Ми продовжуємо ведення наступальної операції за своїм планом“, – сказав Громов.

Він підкреслив, що офіційну інформацію про ведення бойових дій та звільнення населених пунктів області оприлюднить Генеральний штаб ЗСУ.

Нагадаємо, напередодні військове керівництво РФ оголосило про виведення своїх військ з правого берега Дніпра на Херсонщині.

Командувач російських військ у Херсонській області Сергій Суровікін заявив, що в нинішніх умовах Херсон та прилеглі населені пункти неможливо повноцінно постачати.

Валерій Залужний Війна з Росією Генеральний штаб Деокупація Україна Херсон Херсонщина