fbpx
На Херсонщині тренувалася батарея РСЗВ «Смерч»

На Херсонщині тренувалася батарея РСЗВ «Смерч»

Артилерія БМ-30 ЗСУ Навчання РСЗВ Україна Херсонщина

У Херсонській області проходили тренування ЗСУ з залученням ракетної батареї реактивної системи залпового вогню «Смерч».

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

До практичної фази було залучено військових підрозділів, які несуть бойову службу на південному напрямку.

Зокрема, воїни-ракетники відпрацьовували елементи підготовки до нанесення ракетних ударів по визначених цілях умовного противника.

На навчаннях військові використовували реактивну систему залпового вогню калібру 300 мм БМ-30 «Смерч».

Підготовка до бою «Смерчу» після отримання цілевказівки займає три хвилини; повний залп проводиться протягом 38 секунд. Після стрільби батарея готова до маршу за одну хвилину, що дозволяє оперативно вийти з-під удару противника.

За словами командувача об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, захисники півдня країни здійснили висування колоною в район тимчасових стартових позицій.

Потім військові здійснили розгортання, а також виконали заходи підготовки до пусків з елементами безпосередньої охорони та оборони стартових позицій.

«В умовах максимально наближених до бойових, батарея швидко та злагоджено здійснила марш та зайняла стартові позиції. Після цього вона розгорнулася і відпрацювала точне наведення по визначених цілях», — зазначив командувач.

Він також додав, що наразі заняття з готовності ракетних підрозділів проводяться щотижня як вдень, так і вночі.

Особовий склад діє згуртовано й демонструє свою професійну майстерність, показуючи добрий результат.

Нагадаємо, нещодавно Збройні сили України провели тактичні навчання з застосуванням самохідних 152-мм гаубиць 2С3 «Акація».

Артилерія БМ-30 ЗСУ Навчання РСЗВ Україна Херсонщина