fbpx
На Київщині та Миколаївщині групи ППО посилили десятками машин

На Київщині та Миколаївщині групи ППО посилили десятками машин

Автотехніка Волонтери Київщина Миколаївщина ППО та ПРО Україна

Київська область передала для мобільних вогневих груп протиповітряної оборони (ППО) 45 обладнаних турелями позашляховиків зі спеціальним обладнанням.

Про це повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

«Обласна військова адміністрація разом із районами, громадами, бізнесом продовжує збільшувати кількість наших мобільних вогневих груп. Безпека мешканців Київщини та захист критичної інфраструктури – спільне завдання», – наголосив Кравченко.

За його словами, військові вже використовують передані автомобілі під час виконання бойових завдань.

Половина цих позашляховиків є допомогою від офіційного імпортера BMW Group в Україні «АВТ Баварія». Найближчим часом компанія планує передати ще 20 автомобілів.

Машини для мобільних груп ППО на Київщині. Жовтень 2023. Україна. Фото: Київська ОВА

Крім транспортних засобів, область передала захисникам також біноклі, термінали Starlink, генератори, рації, тепловізори, лазерну підсвітку, швидкозйомні кріплення для прицілів, екшн-камери, смартфони, електронні планшети та намети.

Також на Миколаївщині для мобільних груп ППО придбали 39 автомобілів Mitsubishi L200.

Придбала автомобілі компанія «АТБ-Маркет». А миколаївці та інші українці задонатили 12 мільйонів гривень, щоб обладнати ці авто для боротьби з дронами.

«На виконання завдання Офісу Президента готуємо групи для боротьби з «шахідами». Передаємо військовим 39 нових пікапів Mitsubishi L200 для виконання цієї задачі. Дякуємо компанії «АТБ-Маркет» за цю неймовірну допомогу», – розповів начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

Машини для мобільних груп ППО на Миколаївщині. Жовтень 2023. Україна. Фото: Віталій Кім

Він додав, що у процесі закупівель багато продавців зробили суттєві знижки і вдалося зекономити майже 2,5 мільйони гривень.

Ці кошти найближчим часом підуть на закупівлю FPV-дронів, які будуть нищити ворога на південному напрямку.

У Повітряних силах ЗСУ раніше заявили, що військові адміністрації на місцях повинні допомагати в посиленні мобільних вогневих груп, які відіграють важливу роль у знищенні російських баражуючих боєприпасів.

Автотехніка Волонтери Київщина Миколаївщина ППО та ПРО Україна