fbpx
На лінії зіткнення затримали бойовика так званої «ЛНР»

На лінії зіткнення затримали бойовика так званої «ЛНР»

Війна на Донбасі Донбас Затримання Луганщина Російсько-терористичні війська Україна

Українські військовослужбовці затримали на лінії розмежування бойовика так званої «ЛНР».

Про це повідомила пресслужба ООС.

Він сам вийшов на спостережний пост одного з підрозділів Збройних Сил України.

Зазначається, що він був у стані сильного наркотичного сп’яніння, пресреліз пресслужби Операції Об’єднаних сил:

«Вранці 27 грудня 2021 року на Луганщині у районі спостережного пункту одного із підрозділів, що виконує бойові завдання з відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації, було затримано представника незаконних збройних формувань російсько-окупаційних військ.

Порушник у російському однострої, у стані сильного наркотичного сп’яніння рухався через лінію зіткнення в сторону українських позицій. Наші захисники затримали бойовика після чого передали його представникам Служби безпеки України.

Попередньо було встановлено, що сорокарічний затриманий найманець проходив службу за контрактом в одному із підрозділів незаконних збройних формувань російсько-окупаційних військ.»

Затриманий мав при собі паспорт так званої «ЛНР». У подальшому з’ясувалося, що він з 2006 по 2012 рік відбував покарання в місцях позбавлення волі за статтею 115, ч.1 (умисне вбивство).

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності затриманого.

На початку грудня у ході спецоперації у Донецькій області встановлено місцеперебування і затримано ще одного бойовика. Ним виявився стрілець незаконного збройного угруповання «Сомали».

Бойовики незаконного угруповання "Сомали"

Затриманим є місцевий житель, який приєднався до незаконних збройних формувань у грудні 2018 року.

За даними слідства, зловмисник входив до складу штурмового підрозділу так званого «ДНР», яке чинило збройний супротив українським військовим, задіяним в операції Об’єднаних сил у районі н.п. Широка Балка, Пікузи (кол. Комінтерново), Доломітне Донецької області.

Війна на Донбасі Донбас Затримання Луганщина Російсько-терористичні війська Україна