fbpx
На Луганщині планується відкриття двох нових пунктів пропуску

На Луганщині планується відкриття двох нових пунктів пропуску

«Мінський процес» Війна на Донбасі Донбас Луганщина ОБСЄ Україна

Засідання Тристоронньої контактної групи: сторони готові відкрити два нові пункти пропуску на Луганщині в першій декаді листопада.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Координатор ОБСЄ повідомив, що сторони війни на Донбасі готові відкрити два нові пункти пропуску в Луганській області в перші декаді листопада.

Таким чином сторони готуються виконати домовленості саміту лідерів «нормандської четвірки», який відбувся в грудні 2019 року.

Наразі в Луганській області діє лише один пункт пропуску – у Станиці Луганській. Він пішохідний.

На Луганщині планується відкриття нових пунктів пропуску. Пункт пропуску у Станиці Луганській. Фото з відкритих джерел

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій прогнозувало, що два КПВВ повноцінно запрацюють у Золотому та Щасті.

В Офісі президента також відзначили продовження розмінування на трьох ділянках у Донецькій та Луганській областях. При цьому сторони вказали на необхідність вирішення питання оновленого плану розмінування, «що є особливо актуальним через наближення зими».

Нагадаємо, що у липні під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) сторони дійшли згоди щодо припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.

У вересні у Щасті Луганської області розпочали споруджувати новий КПВВ (контрольно-пропускний в’їзду та виїзду) з окупованою частиною України.

На Луганщині планується відкриття два нових пунктів пропуску. Будівництво нового КПВВ у місті Щастя Луганської області Фото: пресцентр ООС

Відкриття нового КПВВ «Щастя» заплановане на 10 листопада 2020 року.

Рішення про будівництво нового КПВВ було ухвалено під час зустрічі Тристоронньої контактної групи 22 липня 2020 року.

Зараз тут відбувається розбудова пункту пропуску через лінію розмежування сторін.

Спорудження додаткового пункту пропуску здійснюють у два етапи. Спершу облаштовують пішохідне сполучення, потім – автомобільне.

До будівництва КПВВ залучено особовий склад Збройних Сил України, Державної прикордонної служби, а також представників військово-цивільних адміністрацій Донецької та Луганської областей, робітників Попаснянського районного водоканалу та регіональної служби автомобільних доріг.

«Мінський процес» Війна на Донбасі Донбас Луганщина ОБСЄ Україна