fbpx
На Луганщині виявлено постріл вогнемету РПВ-А

На Луганщині виявлено постріл вогнемету РПВ-А

Війна на Донбасі Луганщина Прокуратура

На Луганщині правоохоронці виявили частину пострілу від реактивного піхотного вогнемета «Джміль» (РПВ-А).

Про це повідомляє Український Мілітарний Портал.

Поблизу лінії зіткнення між населеними пунктами Гірське та Золоте Луганської області виявлено корпус двигуна реактивного вогнемета, повідомляють у пресцентрі Прокуратури Луганської області.

Правоохоронці опублікували фото з місця знахідки.

У пресцентрі прокуратури повідомляється, що було виявлено «МРАО-А калібру 72 мм», але на фото видно частину пострілу від вогнемета РПВ-А 93 мм (рос. РПО-А «Шмель»).

Частина вистрілу від вогнемета РПВ-А. Фото: Прокуратура України

Повідомляється, що здобуті речові докази долучені до матеріалів кримінального провадження розпочатого за фактами ведення агресивної війни та порушення законів та звичаїв війни

Надалі вони передаватимуться до Офісу Прокурора Міжнародного кримінального суду з метою доведення причетності РФ у збройному конфлікті на території нашої держави.

РПВ-А «Джміль»

Реактивний піхотний вогнемет РПВ «Джміль» – динамореактивний вогнемет одноразового застосування радянського/російського виробництва. Калібр 93 мм.

Призначений для ураження відкритих вогневих точок, легкоброньованої та автомобільної техніки, знищення солдат противника на відкритому просторі та у замкнених приміщеннях.

РПВ-А (рос. РПО-А «Шмель»)

МРО-А

Російський реактивний одноразовий гранатомет із термобаричним боєприпасом, калібр 72,5мм.

МРО створений наприкінці 90-х років у ФДУП ДНПП «Базальт» і прийнятий на озброєння в загальновійськові частини Російської армії.

МРО-А

Окрім базового варіанту МРО-А з термобаричною БЧ також випускається та надходять на озброєння варіанти МРО-З з запалювальною БЧ і МРО-Д з димовою БЧ для миттєвої постановки димових завіс.

Війна на Донбасі Луганщина Прокуратура