fbpx
На «Мотор-Січ» показали виробництво лопатей для гелікоптерів

На «Мотор-Січ» показали виробництво лопатей для гелікоптерів

«Мотор-Січ» Авіабудування Авіація Гелікоптери Україна

На підприємстві «Мотор-Січ» показали виробництво лопатей для гелікоптерів.

Про це інформує Мілітарний.

Учора 15 серпня 2021 року на «5 каналі» вийшов сюжет «Мотор Січ» виготовляє композитні лопаті для гелікоптерів» де взяли коментарі у виробника та показали промисловий майданчик де вони виробляються.

Сам сюжет:

Роботи з освоєння виробництва лопатей на підприємстві «Мотор Січ» розпочали декілька років тому за обігові кошти підприємства.

У 2017 році підприємство придбало необхідне обладнання та розпочато його монтування з подальшим налагодження дослідного виробництва.

Процес виробництва композитних лопатей на АТ «Мотор Січ»

Наприкінці травня вітчизняні металеві лопаті до ударного гелікоптеру Мі-24 завершили випробування, після чого Наказом Міністра оборони України вони вже були прийняті на озброєння української армії.

Лопаті отримали внутрішній сертифікат відповідності технічним умовам та комплекту конструкторської документації.

Ударний гелікоптер Мі-24 армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ

Вже у червні українські ударні гелікоптери Мі-24 повернулися у небо та були помічені на тренуваннях в одній з бригад армійської авіації.

Уперше ударний гелікоптер Мі-24 піднявся у небо з українськими лопатями у грудні 2020 року.

Ударні гелікоптери Мі-24 армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ (1)

Раніше поставку вітчизняних лопатей у 2021 році для потреб армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ анонсував тодішній Головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Ударні гелікоптери Мі-24 армійської авіації Сухопутних військ ЗСУ

У грудні 2019 року тодішній перший заступник Начальника Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук відповідаючи на питання щодо вирішення проблеми з дефіцитом лопатей до українських військових гелікоптерів сказав, що у 2020 році підприємство «Мотор Січ» надасть зразки на випробування у ЗСУ.

 

«Мотор-Січ» Авіабудування Авіація Гелікоптери Україна