fbpx
На окупованій частині Молдови оголосили військові збори

На окупованій частині Молдови оголосили військові збори

Молдова Світ Сусіди

Незаконні збройні формування так званої «ПМР» на непідконтрольній уряду Молдови території проводять військові збори.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на ЗМІ незаконних формувань у Придністров’ї.

Заявлено, що тримісячні військові збори будуть проведені під егідою контингенту миротворчих сил.

Так зване «Міністерство оборони Придністровської Молдавської Республіки» повідомило, що учасникам зборів забезпечуються грошове та речове забезпечення, проживання та харчування.

Щомісячне грошове забезпечення для непрацюючих осіб, покликаних на військові збори – від 2800 рублів ПМР (170 доларів – ред.).

Фото з минулих навчань так званої "Придністровська Молдавська Республіка (ПМР)".

У зборах можуть взяти участь чоловіки до 55 років, придатні до військової служби.

Також, в оперативній групі російських військ у Придністров’ї пройшли збори.

У ході зборів військових Росії було відпрацьовано розгортання командно-штабної машини, радіорелейної станції та апаратного телефонного засекреченого зв’язку з подальшим встановленням безперебійного зв’язку між командирами та особовим складом.

Військові Росії також перевели понад 100 одиниць озброєння та військової техніки на зимовий режим експлуатації. В оперативній групі було вдосконалено навчально-матеріальну базу військового стрільбища, танкодрому та автодрому.

Нагадаємо, Україна і Молдова вимагають переформатування миротворців Росії у Придністров’ї. Україна виступає за перетворення військової місії на цивільну у Придністров’ї, що сприятиме врегулюванню конфлікту у Молдові.

Фото на тему так званої "Придністровська Молдавська Республіка (ПМР)"

Було заявлено, якщо виведення цієї миротворчої місії й заміна її на поліцейську розпочнеться, Україна ніколи не буде заважати, а відповідним чином лише сприятиме.

Питання придністровського врегулювання обговорювалося Президентами України та Молдови під час офіційного візиту Маї Санду в Київ 12 січня, й тоді Володимир Зеленський вкотре підтвердив позицію України, що ми підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність Молдови у міжнародно визнаних кордонах.

Молдова Світ Сусіди