fbpx
На Riverine-2020 відпрацюють бойове тралення річки Дунай

На Riverine-2020 відпрацюють бойове тралення річки Дунай

Riverine Берегова охорона Румунії ВМС Румунії ВМС України Дунай Морська охорона Навчання Румунія Сусіди Україна

На україно-румунських військово-морських навчаннях Riverine-2020 відпрацюють бойове тралення річки Дунай.

Про це повідомляє АрміяInform.

Зараз на базі Навчального центру Військово-Морських Сил тривають заняття з підготовки особового складу кораблів та катерів, які залучатимуться до навчань.

Військово-морських навчаннях Riverine-2020 проводяться вже втретє.

«Особливістю цьогорічних навчань Riverine − 2020 стане відпрацювання завдань з бойового тралення визначених ділянок річки Дунай. До виконання цих заходів залучатимуться корабельно-підривні групи, які працюватимуть разом з водолазно-саперними групами. Цей епізод ми спланували та проведемо вперше в цьому році», ‒ розповів капітан 1 рангу Дмитро Глухов.

Міжнародні навчання Riverine-2018

Крім того, вперше корабельно-катерні тактичні групи ВМС України та ВМС Румунії відпрацюють навчання з протиповітряної оборони з відбиття повітряного нападу противника.

Також на переході Дунаєм екіпажі кораблів та катерів взаємодіятимуть з вертольотами та літаками морської авіації національного військового флоту.

Вже традиційно під час Riverine-2020 українські військові моряки разом зі своїми румунськими партнерами здійснюватимуть контроль за цивільним судноплавством у районах оперативної відповідальності, проведуть тактичне маневрування й спостереження за річковою обстановкою в режимі активного радіообміну інформацією. Відпрацюють заходи з охорони та оборони місць стоянки, проведуть пошуково-рятувальну операцію з рятування особового складу, який опинився в кризовій ситуації.

Riverine Берегова охорона Румунії ВМС Румунії ВМС України Дунай Морська охорона Навчання Румунія Сусіди Україна