fbpx
На “Широкому лані” почалися найбільші в 2009 році навчання СВ ЗСУ

На “Широкому лані” почалися найбільші в 2009 році навчання СВ ЗСУ

72 бригада ЗСУ ЗСУ Навчання Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) Сухопутні війська ЗСУ Україна

Сьогодні, 7 жовтня, на полігоні “Широкий лан”, що під Миколаєвом, розпочалася активна фаза навчання 72-ї окремої механізованої бригади 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України.

Зокрема, на полігоні військовослужбовці бригади відпрацьовують практичні дії з веденням бойової стрільби.

Заходу передували 400-кілометровий марш, здійснений комбінованим способом з місця постійної дислокації бригади у місті Біла Церква на Київщині до полігону “Широкий лан”, та підготовка особового складу до навчання з бойовою стрільбою: облаштування позицій, відпрацювання бойових документів, проведення попередньої рекогносцировки місцевості та повна пристрілка стрілецької зброї.

За діями військовослужбовців спостерігають командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Іван Свида та командир 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Сергій Островський.

Сьогоднішній захід – наймасштабніше навчання у Сухопутних військах і є останнім у цьому виді Збройних Сил цього року, – наголосив генерал-полковник Іван Свида.

Варто зазначити, що до навчання залучено тисяча військовослужбовців окремої механізованої бригади та 150 одиниць броньованої та автомобільної техніки.

Авіаційну підтримку дій забезпечують пара бойових вертольотів Мі-24 зі складу 11-го полку армійської авіації 79-ї окремої аеромобільної бригади Командування Сухопутних військ ЗС України, що дислокується на Херсонщині, та пара штурмовиків Су-25 зі складу бригади тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України, що розташована на Миколаївщині.

72 бригада ЗСУ ЗСУ Навчання Полігон «Широкий лан» (235 МЦПВЧП) Сухопутні війська ЗСУ Україна