fbpx
На словенські JLTV успішно інтегровані ПТРК Spike

На словенські JLTV успішно інтегровані ПТРК Spike

Rafael Advanced Defense Systems Spike Балкани Бронемашини JLTV Бронетехніка Випробування Європа Світ Словенія

На словенські легкі тактичні транспортні засоби JLTV від компанії Oshkosh Defense успішно інтегровані ПТРК Spike.

Про це повідомляє Army Recognition.

Випробування з демонстраційними стрільбами відбулися у грудні 2020 року.

Протитанкові керовані ракети Spike інтегрували у бойовий модуль Protector від норвезької компанії Kongsberg, окрім ракет на ньому розміщений 12,7 мм кулемет.

У листопаді 2018 року Словенія замовила для потреб своєї армії 38 машин JLTV, з терміном поставки впродовж 2021-2023 років.

Всі словенські легкі тактичні транспортні засоби JLTV мають бути оснащені бойовий модуль Protector від норвезької компанії Kongsberg.

Бойова машина JLTV з бойовим модулем Kongsberg Protector з керованими ракетами Spike LR

Словенія обрала для нових бойових машин протитанкову керовану ракету 5-го покоління Spike LR2, дальність якої збільшена до 5,5 км.

Spike LR2 – новітня багатоплатформна, багатоцільова керована ракета яка реалізована за принципом «вистрілив і забув», перенацілювання у польоті, ураження прихованих цілей поза межами зони видимості за цілевказанням з інших джерел та можливість запуску по цілях за їх координатами.

Бойовим модулем Protector вже комплектуються словенські бронетранспортери SKOV Svarun (місцеве позначення БТР Patria AMV) та у залежності від місії кулемет може замінюватися на 40-мм автоматичний гранатомет.

Словенські бронетранспортери SKOV Svarun (місцеве позначення БТР Patria AMV)

У лютому 2020 року контрактне командування армії США замовило у компанії Oshkosh Defense легкі тактичні транспортні засоби JLTV на суму у 407,3 млн доларів.

Замовлення передбачає поставку 1240 легких тактичних транспортних засобів (Joint Light Tactical Vehicles, скор. – JLTV) та пов’язаних з ними комплектуючих.

Замовлення включало бронемашини JLTV та комплектуючи до них для Корпусу морської піхоти США (USMC), Словенії та Литви.

Rafael Advanced Defense Systems Spike Балкани Бронемашини JLTV Бронетехніка Випробування Європа Світ Словенія