fbpx
На святкуванні Дня Незалежності відбудеться Марш захисників України

На святкуванні Дня Незалежності відбудеться Марш захисників України

Ветерани Волонтери Добровольці Парад Україна

24 серпня 2021 року на святкуванні Дня Незалежності відбудеться Марш захисників України.

Про це повідомляє благодійний фонд «Повернись живим», як член оргкомітету та один зі співорганізаторів Маршу.

12 серпня у Києві члени Організаційного комітету «Маршу Захисників України» представили й підписали правила та принципи проведення ходи, яка відбудеться в столиці.

Він стане третім в історії України, що організовують українські ветерани та волонтери.

«Щорічний Марш захисників України — одна з головних подій року у ветеранському середовищі. Це свято тих хто захищав, рятував, допомагав та підтримував наших захисників та захисниць. Марш — це, в першу чергу, про об’єднання українського суспільства. Це та подія, де всі ми різні: різного віку, гендеру, соціального статусу чи політичних вподобань об’єднуємося навколо ідеї української державності — тієї, яку кожен з нас тим чи іншим чином захищав у війні з Росією», – директор Фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

Організаційний комітет «Маршу Захисників України» включає у себе 42 ветеранські та волонтерські об’єднання, які представляють учасників російсько-української війни, Революції Гідності, волонтерів, духовенство та родини загиблих героїв з усіх регіонів країни.

Організатори «Маршу захисників України»

З метою належного проведення заходу та висловлюючи повагу до позицій та поглядів учасників, їх члени уклали та підписали Меморандум про правила та принципи проведення заходу.

Серед них: щорічність проведення «Маршу Захисників України» на День Незалежності та відсутність конкуренції з офіційними заходами цього свята, організація Маршу силами громадянського суспільства з можливою кооперацією з органами місцевої та державної влади, використання учасниками національної та державної символіки, одягу, військових одностроїв Збройних Сил, Національної гвардії, добровольців, медиків та волонтерів.

Фото з Маршу захисників України 2019

Підписанти Меморандуму погодилися, що використання реклами, символіки, брендованого одягу, гасел чи атрибутики політичних партій на Марші недопустиме.

«Марш Захисників — це не те місце де вирішуються політичні суперечки чи набивається рейтинг. Це не місце для політичних прапорів та гасел, і кожен, хто порушує цей принцип своїм діями просто показує істинне корисливе ставлення до середовища захисників України», – директор Фонду «Повернись живим» Тарас Чмут.

«Марш Захисників України» 2021 року розпочнеться 24 серпня у Києві після завершення державних урочистих заходів з нагоди 30-ї річниці Незалежності України. Маршрут Маршу залишиться незмінним: о 14:00 колона учасників рушить з парку ім.Т.Г.Шевченка до Бессарабської площі й далі пройде Хрещатиком до Майдану Незалежності.

Закликаємо прийти та долучитися усіх охочий військових, медиків, захисників, волонтерів до громадського Маршу та дотримуватися тих засадничих принципів, які підписані та задекларовані організаторами.

Ветерани Волонтери Добровольці Парад Україна