fbpx
На танковому заводі працював антиукраїнський діяч

На танковому заводі працював антиукраїнський діяч

Держзрада Завод ім. Малишева СБУ Харків

З заводу імені Малишева був звільнений з посади Вадим Полях директор з безпеки даного бронетанкового підприємства.

Про це повідомляє пресцентр заводу імені Малишева.

Як повідомив Бутусов у Facebook, директор з безпеки Вадим Полях співпрацював з міліцією РФ і розповідав у 2014 році, що громадяни чекають російські танки в України.

“Нововиявлені дані з біографії ексспівробітника були встановлені спеціальними перевірками на момент призначення його на посаду”, – йдеться в повідомленні.

За інформацією заводу, звільнений директор з безпеки був призначений на посаду на початку року після проведення кадрового відбору та спеціальної перевірки, що здійснюється, в тому числі, Службою безпеки України, та поліграфічного дослідження.

Обидві перевірки не виявили інформації компрометувального характеру.

Звільнений з посади Вадим Полях. Фото ЗМІ РФ

Виявлена інформація щодо експрацівника буде передана до Служби безпеки України, також керівництво заводу ініціювало в СБУ перевірку діяльності колишнього директора з безпеки та проводить службове розслідування у відповідних підрозділах.

Колишній міліціонер Вадим Полях, який у 2014 році втік до Росії та намагався влаштуватися в місцеву поліцію, кілька місяців пропрацював на Харківському бронетанковому заводі директором з безпеки, маючи доступ до держтаємниці, пише журналіст Юрій Бутусов у фейсбуці.

Антиукраїнські заяви

За словами Бутусова, 28 травня в одному з блогів, який ведуть в інтересах спецслужб РФ, виклали інтерв’ю з Поляхом російському виданню Орел-регіон від 2014 року, в якому той говорить в руслі російської пропаганди.

“90 процентов населения Харькова ждут, когда на Украину войдут русские танки-избавители”, — розповідає Вадим Полях російському виданню.

Він також говорить, що отримує посвідку на проживання в РФ, має намір працювати в управлінні МВС Орловської області РФ і вже домовлявся з начальником міліції області Савенковим.

Попри це інтерв’ю, Полях зумів пройти перевірку під час працевлаштування на завод.

Журналіст зазначає, що опублікування матеріалу про його перебування в РФ і навмисне засвічення контактів говорить про те що Полях “навряд чи був російським резидентом”, однак “напевно міг мати несанкціоновані контакти з Росією і бути джерелом витоку державної таємниці з військового заводу”.

За його словами, приховування Поляхом інформації під час працевлаштування “однозначно вказує на спробу зберегти відносини з РФ”.

Держзрада Завод ім. Малишева СБУ Харків