fbpx
На території ОРДЛО перебуває до 3 тисяч регулярних військ РФ – Хомчак

На території ОРДЛО перебуває до 3 тисяч регулярних військ РФ – Хомчак

Війна на Донбасі Головнокомандувач ЗСУ Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 Руслан Хомчак Україна

На території ОРДЛО (окремих районів Донецької та Луганської області, або просто – окупована частина Донбасу) перебуває до 3 тисяч регулярних військ РФ.

Про це на зустрічі з блогерами розказав Головнокомандувач Збройними Силами України генерал-полковник Руслан Хомчак, повідомляє Український мілітарний портал.

Здебільшого це командний склад двох окупаційних армійських корпусів, інструктори та оператори складної військової техніки.

Загалом же за різними оцінками чисельність гібридного угрупування оцінюється у 35-50 тисяч військовослужбовців зведених у армійські корпуси:

1-й армійський корпус, так зване «ДНР», має у складі:

  • 5 мотострілецьких бригад
  • артилерійська бригада
  • 3 полки
  • окремі батальйони
  • підрозділи забезпечення

2-й армійський корпус, так зване «ЛНР», має у складі

  • 3 мотострілецькі бригади
  • артилерійська бригада
  • 2 полки
  • окремі батальйони
  • підрозділи забезпечення

Спочатку російські військові формування підпорядковувались 12-му командуванню резерву Південного військового округу, у 2015 році в Новочеркаську замість нього було сформовано Центр територіальних військ.

Військовослужбовці ФСБ Росії під час перебування на окупованій частині Донбасу 1

Формування двох армійських корпусів відбувалось наприкінці 2014 року зі збройних формувань створених Росією на Донбасі, а також на основі російських регулярних військ, котрі брали участь у вторгненні на територію України.

З того часу до сьогодні співвідношення регулярних російських військ до гібридних формувань зменшувалось.

Корпуси були сформовані зусиллями Росії у кінці 2014 — на початку 2015 року на основі регулярних російських військ вторгнення і збройних колабораціонстських формувань так званої армії Новоросії, що діяли на окупованих територіях Донецької та Луганської областей.


Матеріал по темі: Блогер нагадав які підрозділи Росії брали участь в боях за Іловайськ


Окрім ЗС Росії у агресії беруть участь і військовослужбовці інших збройних формувань, зокрема це співробітники Федеральної служби безпеки Росії та Головного управління генерального штабу ЗС Росії (стара назва Головне розвідувальне управління).

Для прикладу від ФСБ на окупованій території Донбасі діють спеціалісти з «спецслужбах» бойовиків, а також спеціальні бойові групи, як то снайперські про виявлення однієї з таких ми писали з посиланням на оприлюднене відео під пресслужби Операції об’єднаних сил.

Війна на Донбасі Головнокомандувач ЗСУ Донбас Інтервенція РФ 2014-2021 Руслан Хомчак Україна