fbpx
На тлі вербування у «ПВК Вагнера» кількість в’язнів у Росії скоротилася на 23 тисячі – ЗМІ 

На тлі вербування у «ПВК Вагнера» кількість в’язнів у Росії скоротилася на 23 тисячі – ЗМІ 

"ПВК Вагнер/Лига" Війна з Росією Воєнні злочини Росія Світ Сусіди Україна

За два місяці кількість ув’язнених у чоловічих колоніях Росії скоротилася на 23 тисячі осіб.

Про це повідомляє російське інтернет-ЗМІ «Медиазона» із посиланням на статистику російської федеральної служби з виконання покарань.

Це відбувається на тлі вербування в’язнів до підрозділів так званої «Приватної військової компанії Вагнер/Лига» для війни в Україні на боці російських окупаційних сил.

Таке рекордне скорочення в’язнів у чоловічих виправних колоніях фіксують у вересні й жовтні 2022 року.

На початок вересня у російських колоніях перебували майже 348 тисяч осіб, на початок жовтня ця кількість скоротилася до 338 тисяч, а на початок листопада – до 325 тисяч.

Росіянин "Военкор Среда” та найманці "ПВК Вагнер" на своїй базі у Попасній. Серпень 2022. Україна. Фото: "Военкор Среда”

При цьому, як зазначає видання, майже не змінилася кількість тих, хто перебуває у слідчих ізоляторах або колоніях-поселеннях, а також кількість засуджених жінок.

За даними «Медиазона», кількість в’язнів за останні роки жодного разу так різко не скорочувалася навіть під час амністії. У російському виданні припускають, що нинішнє скорочення пов’язане з вербуванням ув’язнених у лави «ПВК Вагнера» для участі у війні проти України.

Зазначимо, що все частіше особи, які відбували покарання у виправних установах РФ, потрапляють у полон до українських військових на різних ділянках фронту російсько-української війни.

Пригожин Євген вербує російський ув'язнених у "ПВК Вагнер". Росія. Вересень 2022. Відео з соцмереж

Ще у серпні цього року стало відомо, що так звана «ПВК Вагнера» почала вербувати у свої формування російських в’язнів. Згодом, у відкритому доступі з’явилося відео із Євгеном Пригожиним, який особисто виступає перед злочинцями – він є власником цієї так званої приватної військової компанії. Засудженим пропонують помилування через пів року служби та грошову винагороду.

https://m.youtube.com/watch?v=CQrj3ueKgsw&feature=emb_logo

Нещодавно стало відомо, що студент із Замбії, який відбував ув’язнення в Росії, загинув на українському фронті.

Зазначають, що 23-річний Натан Лемехані Н’їренда вивчав ядерну інженерію в Московському інженерно-фізичному інституті. У 2020 році він був засуджений за звинуваченням у зберіганні наркотиків.

Міністр закордонних справ Замбії Стенлі Какубо Фото МЗС Замбії

Міністр закордонних справ Замбії Стенлі Какубо заявив, що 9 листопада уряд країни повідомили про смерть Н’їренда на війні в Україні.

"ПВК Вагнер/Лига" Війна з Росією Воєнні злочини Росія Світ Сусіди Україна