fbpx
На Вінниччині визначаються з пунктом базування підрозділу тероборони

На Вінниччині визначаються з пунктом базування підрозділу тероборони

Вінниччина Тероборона (ТрО) Україна

У Вінницькій області готуються до розгортання одного з підрозділів територіальної оборони.

Про це інформує Мілітарний.

Очільники Вінниччини, минулого місяця спільно з командувачем Командування територіальної оборони Сухопутних військ ЗСУ оглянули один із об’єктів, що розглядається для розміщення підрозділу тероборони, повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Вінницької обласної Ради, Вячеслав Соколовий.

«Підрозділи тероборони створено для підтримки навичок особового складу, який перебуває в резерві Збройних Сил України та інших силових структур, а також для проведення допризовної роботи з молоддю. Ми, в свою чергу, маємо створити на території області належні умови для розміщення, тренувань та навчань резервістів», – йдеться у повідомленні.

«Багато років тому тут базувалась військова частина, яка зараз знаходиться в резерві. Нині об’єкт – вільний. Звісно, будівлі роками пустували та поступово руйнувались. Проте більшість приміщень цілком підлягають відновленню. Будемо працювати», – написав Вячеслав Соколовий.

«Наша область потрапляє в зону ризику через 32-кілометровий кордон із підконтрольним Росії Придністров’ям, тож до питання посилення системи територіальної оборони ми ставимось максимально серйозно, це — одне з моїх першочергових завдань як керівника області», — зазначив Сергій Борзов, голова Вінницької ОДА. 

У вересні, бригада територіальної оборони Вінниччини отримала від волонтерів п’ять одиниць техніки.

Було передано мікроавтобуси Mercedes-Benz. Автотехніка придбана за підтримки бізнесу та приватних партнерів.

Автомобілі призначені для перевезення як особового складу, так і матеріально-технічних засобів.

Мікроавтобуси Mercedes-Benz територіальної оборони Вінниччини. Вересень 2021. Фото: ОДА Вінниччини

Відтепер кожен підрозділ тероборони області матиме на балансі власний автомобіль і для розв’язання питань пересування з однієї локації на іншу не потрібно буде звертатись за допомогою.

Територіальна оборона

Війська територіальної оборони (ВТрО) — резервний компонент Збройних сил України, призначений для територіальної оборони.

Тренування резервістів територіальної оборони Запорізької області

У випадку введення воєнного стану на підрозділи ТрО покладаються завдання: підтримання правового режиму воєнного стану; Охорона та захист державного кордону; Забезпечення умов для надійного функціювання органів державної влади; Охорона та оборона важливих об’єктів і комунікацій; Боротьба з диверсійно-розвідувальними силами та НЗФ.

Вінниччина Тероборона (ТрО) Україна