fbpx
На воду спустили офшорний патрульний корабель OPV Sheraouh (Q62) для ВМС Катару

На воду спустили офшорний патрульний корабель OPV Sheraouh (Q62) для ВМС Катару

MBDA ВМС Катару Італія Катар Компанія Leonardo Патрульний корабель Світ Суднобудування Флот

На суднобудівному підприємстві Fincantieri в Італії відбувся спуск на воду, офшорного патрульного корабля OPV Sheraouh (Q62) для катарського флоту.

Про це інформує Navy Recognition.

Як повідомляється, що новий корабель відноситься до класу Musherib, і його спуск відбувся 5 червня 2021 року.

Варто зазначити, що у 2016 році Катар підписав з Fincantieri контракти на будівництво в період до 2024 року семи бойових кораблів – чотирьох великих корветів типу Doha, десантного вертолітного корабля-дока і двох патрульних кораблів.

З європейським ракетним об’єднанням MBDA були підписані контракти на поставку озброєння для цих кораблів.

Загальна вартість контрактів оцінюється в 5 млрд євро, з яких 3,9 млрд євро складе вартість чотирьох корветів і десантного корабля-дока, а ще понад 1 млрд євро – вартість двох патрульних кораблів з ракетним озброєнням.

У вартість контрактів входять будівництво в Катарі наземної інфраструктури для базування кораблів, навчання особового складу і технічна і сервісна підтримка протягом 10 років.

Основну частину озброєння та електронних систем для замовлених кораблів поставить італійська компанія Leonardo, а ракетне озброєння – MBDA.

У вересні минулого, 2020 року, відбувся спуск на воду головного патрульного корабля цього проекту.

Патрульний корабель «Musherib» (Q61) для Катару. Вересень 2020. Фото: Fincantieri

Два замовленим Катаром патрульних корабля матимуть повну водотоннажність 670 тонн, довжину 63 метри, ширину 9,2 метра. Патрульні кораблі Катару типу Musherib повинні мати швидкість повного ходу 30 вузлів. Екіпаж 38 осіб.

Повідомляється, що озброєння катарських кораблів складуть чотири протикорабельні ракети MBDA Exocet MM40 Block III, восьмизарядна вертикальна пускова установка зенітного ракетного комплексу MBDA VL MICA,76-мм/62 універсальна артилерійська установка Leonardo Super Rapid, дві 30-мм артилерійські установки Leonardo MARLIN і два 12,7-мм кулемета.

Патрульний корабель «Musherib» (Q61) для Катару. Вересень 2020. Фото: Fincantieri

Корабель буде оснащений новою АСБУ (автоматизованих систем бойового управління) Leonardo Athena, радіолокаційним комплексом Leonardo Kronos 3-D (в складі інтегрованої щогли) і комплексом перешкод Lacroix Sylena Mk 2.

MBDA ВМС Катару Італія Катар Компанія Leonardo Патрульний корабель Світ Суднобудування Флот