fbpx
На заході України організоване масове виробництво бронежилетів

На заході України організоване масове виробництво бронежилетів

ОПК Спорядження Україна

Низка бізнесменів-волонтерів об’єдналися та налагодили масштабне виробництво бронежилетів для бійців.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на матеріал видання “Радіо Свобода”.

З початку війни сотні тисяч людей вступили до лав оборони – це тероборона, це добровольці, ЗСУ, загалом сотні тисяч бійців.

«Запит є сотнями тисяч виробів. Це дуже термінова потреба», – зазначає директор «Харківського заводу засобів індивідуального захисту» Юрій Федоров.

Команда харківського підприємства переїхала на захід України та об’єдналася із місцевим бізнесом у «Львівський оборонний кластер».

Виготовлення бронежилетів на заході України. Березень 2022. Фото: Радіо Свобода

На початок масового виробництва бронежилетів на відбудованому з нуля виробництві тепер чекає і Міністерство оборони України.

У відомстві вже засвідчили готовність їх приймати.

Повний цикл виробництва бронежилетів для військових організували на кількох підприємствах, виробництво яких раніше не було пов’язане з війною.

Зараз бізнесмени-волонтери активно шукають матеріали – тканину та бронесталь.

Виготовлення бронежилетів на заході України. Березень 2022. Фото: Радіо Свобода

Окремо виробники також перевіряють броньовані пластини – ключовий елемент захисту у виробі, які пропонують волонтери-початківці.

За спеціально визначеною процедурою – зокрема, прострілюють їх конкретними набоями й, таким чином, визначають стійкість.

«За тиждень було привезено матеріалів – складські запаси, якісь купувалися, якісь дарувалися, орієнтовно на 400-500 тисяч доларів. Зараз потреба є в сотнях тисяч доларів мінімум. Нам можуть донатити як громадяни, так і бізнес, також ми будемо дуже вдячні за можливість особистих контактів з іноземними компаніями, які мають на складі залишки сталі або тканини», – зазначає Юрій Федоров.

ОПК Спорядження Україна