fbpx
На Закарпатті вилучили та передали на потреби ЗСУ комплектуючі до Су-27

На Закарпатті вилучили та передали на потреби ЗСУ комплектуючі до Су-27

Злочин Прокуратура СБУ Су-27 Україна

Закарпатська обласна прокуратура у співпраці з обласним Управлінням СБУ ініціювали передачу на потреби Збройних Сил України комплектуючих до військових літаків.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Повідомляється, що комплектуючі визнані речовими доказами у кримінальному провадженні за фактом порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю (ч. 1 ст. 333 КК України).

Коробки із запчастинами у березні 2024 року виявили серед багажу у пасажирському автобусі, що прямував із Чернівців до Італії.

Товари були серед передач, які громадяни відправляли за кордон. Транспортний засіб зупинили на пункті пропуску «Дякове» на кордоні з Румунією.

Навчально-бойовий винищувач Су-27 Повітряних Сил України

У межах слідства після вилучення комплектуючих за клопотанням прокуратури суд наклав на них арешт.

Водночас із залученням експертів було встановлено, що виявлені деталі є запасними частинами для винищувачів Су-27, які перебувають на озброєнні Повітряних сил.

За рішенням суду, водій автобуса повинен сплатити штраф, а комплектуючі до літаків передадуть одній із військових частин Повітряних сил.

Конфіскація комплектуючих на Київщині

Нещодавно «Мілітарний» повідомляв, що СБУ та Нацполіція передали до ЗСУ понад 3,5 тисячі комплектуючих до ППО, артилерії та двигунів до бронетехніки, що були вилучені з підпільних складів на Київщині.

За даними слідства, нелегальні склади належали топменеджменту місцевої компанії, яка торгує спеціалізованим обладнанням для ракетно-артилерійського озброєння та бронетехніки.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ оборудку було завчасно викрито і заблоковано.

У межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Злочин Прокуратура СБУ Су-27 Україна