fbpx
На “Запад-2021” ЗС РФ здійснили десантування батальйону на БМД-4М

На “Запад-2021” ЗС РФ здійснили десантування батальйону на БМД-4М

Авіація Бронетехніка ЗС Росії Ил-76 Навчання ПКС Росії Росія Сусіди

На навчаннях “Запад-2021” військові Росії використали 21 літак для десантування батальйону на БМД-4М.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони Росії.

Навчання проводилися з метою заборони підходу і розгортання резервів умовного противника і сприяння наступаючим військам.

Було вперше здійснено десантування парашутним способом десантного батальйону на БМД4М Тульського гвардійського повітряно-десантного з’єднання в повному складі.

Десантування проводилося з 21 літака Іл-76МД військово-транспортної авіації Росії одночасно на два майданчики приземлення.

Десантування було здійснено на мінімальних бічних інтервалах між літаками з розносом по висотах від 800 до 1100 метрів під прикриттям винищувачів Су-35С.

Спільно з російськими десантниками бойове завдання виконували 20 десантників з Індії, які десантувалися на своїх парашутних системах в бойових порядках російського батальйону.

Всього у складі оперативно-тактичного десанту було десантовано понад 300 військовослужбовців Росії, 20 військовослужбовців Республіки Індія і понад 30 новітніх бойових машин десанту БМД-4М.

Нагадаємо, поставки батальйонних комплектів нових бойових машин десанту БМД-4М у війська Росії здійснюються з 2016 року.

БМД-4М Збройних сил Росії у 2021 році.

Бронемашина БМД-4 створена на базі БМД-3.

Поставка серійних бронемашин ведеться в рамках довгострокового контракту, укладеного Міністерством оборони Росії у 2014 році.

Перші 17 серійних БМД-4М були поставлені Міністерству оборони РФ в першій половині 2015 року. До теперішнього часу виготовлено до 380 цих бронемашин.

Авіація Бронетехніка ЗС Росії Ил-76 Навчання ПКС Росії Росія Сусіди