fbpx
На завершення випробувань ОТРК потрібно 300 млн доларів

На завершення випробувань ОТРК потрібно 300 млн доларів

КБ «Південне» ОПК ОТРК «Сапсан»/«Грім-2» Ракетобудування Україна

На завершення випробувань вітчизняного ОТРК за попередніми оцінками потрібно 300 млн доларів США.

Про це повідомив народний депутат України Роман Костенко під час візиту на підприємство «Хартрон».

Мова йде про оперативний тактичний комплекс, який розробляє Конструкторське бюро «Південне» у кооперації з рядом підприємств українського оборонно-промислового комплексу.

Інформація про готовність дослідного зразка оперативно-тактичного комплексу від КБ «Південне» для випробувань у Збройних Силах України з’явилась у квітні 2019 року. Крім того також готовий дослідний зразок для іноземного замовника.

Тоді також озвучувалось, що перші практичні пуски в рамках випробувань мають відбутися восени 2019-го року.

Завершення всіх випробувань ОТРК та прийняття його на озброєння іноземним замовником очікувалось у 2022 році.

На ОТРК від КБ «Південне» було проведено ряд випробувань зокрема демонстратора відсіку бойового оснащення та шасі пускової установки.

Раніше ми вже повідомляли про готовність конструкторського макету ракети до цього комплексушасі пускової установки та головок самонаведення.

Оперативно-тактичний ракетний комплекс «Грім-2» (експортна назва для ОТРК «Сапсан») розробляється для ураження одиночних і групових стаціонарних цілей на дальностях від 50 до 280 км.

Бойова частина ракети проектується масою у 480 кг. Вона може бути виконана за моноблочною або касетною схемою. Моноблочна схема використовує уламково-фугасну або проникаючу уламково-фугасну ампулу.

Бортова система управління ракети інерційна, комплектується системами навігації і наведення різного типу (радіолокаційними, оптико-електронними та іншими).

КБ «Південне» ОПК ОТРК «Сапсан»/«Грім-2» Ракетобудування Україна