fbpx
На «Завод 410 ЦА» прилетів для ремонту Ан-26 Повітряних Сил

На «Завод 410 ЦА» прилетів для ремонту Ан-26 Повітряних Сил

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 ПС ЗСУ Україна

На Державне підприємство «Завод 410 ЦА» прилетів для ремонту Ан-26 Повітряних Сил Збройних Сил України.

Про це повідомила пресслужба підприємства.

Літак пройде оцінку технічного стану та капітальний ремонт.

Зараз на заводі ведуться роботи над 5 літаками ЗСУ, з яких 3 для Повітряних сил ЗСУ.

Для підприємства кожен відремонтований літак є гордістю, а пріоритетом роботи — виконання своїх обов’язків перед замовниками та працівниками, – написали про прибуття у пресслужбі.

Ще два літака ремонтуються та модернізуються в інтересах Військово-Морських Сил ЗС України, вони прибули на держпідприємство 11 вересня 2020 року та у січні 2021.

Літаки перебували на зберігані та за рішенням оборонного відомства будуть модернізовані для завдань покладених на 10 морську авіаційну бригаду ВМС ЗС України.

Ан-26 (з кодифікації НАТО: Curl — «В’юнкий») — турбогвинтовий військово-транспортний літак є подальшим розвитком транспортного літака Ан-24Т. Для Ан-26 була заново спроектована хвостова частина фюзеляжу з великим грузолюком, що закривається рампою.

Модернізований Ан-26 на озброєнні ПС ЗСУ

Злітно-посадкові якості і прохідність шасі, забезпечують літаку невибагливість до злітно-посадкових майданчиків і дозволяють цілий рік експлуатувати його на ґрунтових, трав’яних, галькових, піщаних, засніжених і розмоклих аеродромах відносно малих розмірів.

Також Державне підприємство «Завод 410 ЦА» очікує найближчим часом прибуття літака Ан-30 Повітряних Сил України для проведення ремонту та відновлення.

Ан-30 (з кодифікації НАТО: Clank – «Лязг») – літак повітряного спостереження та аерофотозйомки. Розроблений в ОКБ ім. О. К. Антонова спільно з ОКБ ім. Берієва. Ан-30 є модифікацією літаків Ан-24 і Ан-26 і призначений для аерофотознімальних і аерогеофізічних робіт.

Український Ан-30Б під час спостережного польоту над територією Італії в рамках ДВН (2019), ФОТО: Міноборони України

Державне підприємство «Завод 410 Цивільної Авіації», що входить до складу ДК «Укроборонпром», спеціалізується на діагностиці, ремонті, технічному обслуговуванні, переобладнанні та модернізації авіаційної техніки марки «Ан» в інтересах іноземних та внутрішніх замовників.

410 Завод ЦА Авіаремонт Авіація Ан-24/26/30/32 ПС ЗСУ Україна