fbpx
Над Чорним морем винищувач РФ зафіксував бомбардувальники США

Над Чорним морем винищувач РФ зафіксував бомбардувальники США

B-1B Lancer Авіація Бомбардувальник Росія Світ США Чорне море

Два американських стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer, що вилетіли з Великої Британії, здійснили польоти в районі Чорного моря.

Про це повідомляє Мілітарний.

Літаки зі складу 9-ї експедиційної бомбардувальної ескадрильї виконали протикорабельну місію в регіоні Чорного моря разом з європейськими союзниками та партнерами.

В ході виконання завдання бомбардувальники дозаправлялися в повітрі від американських і турецьких літаків-заправників KC-135 для збільшення тривалості польотів.

Під час польоту бомбардувальників Росія підняла у повітря два винищувачі Су-30. Російські винищувачі зафіксували на відео стратегічний бомбардувальник В-1В у супроводі літака-танкера КС-135 над Чорним морем.

«Повітряні цілі, що наближалися до державного кордону Російської Федерації, були виявлені засобами російського повітряного контролю над нейтральними водами Чорного моря», – повідомили у Міноборони Росії.

Командувач Повітряних сил США в Європі й Африці генерал Джефф Харрігян заявив: «Наші сили розміщені (на європейському театрі військових дій) для реагування на будь-яку загрозу, в будь-якому місці, в будь-який час»

За даними американських військових, бомбардувальники в ході виконання завдання в регіоні взаємодіяли з румунськими, польськими та канадськими винищувачами, які задіяні в місії НАТО з патрулювання повітряного простору Румунії.

США в жовтні перекинули на передову базу Ферфорд чотири стратегічні бомбардувальники B-1B Lancer.

Вони вже здійснили польоти в повітряному просторі Литви поблизу російських кордонів.

Екіпажі літаків відпрацювали взаємодію з американськими та литовськими авіанавідниками, які передавали їм дані про імітовані наземні цілі для повітряних ударів. Тоді навчальна операція проводилася в районі литовського авіаційного полігону поблизу кордону Калінінградської області.

B-1B Lancer Авіація Бомбардувальник Росія Світ США Чорне море