fbpx
Надводне угрупування ООС провело тренування на Азові

Надводне угрупування ООС провело тренування на Азові

«Донбас» (BG 32) «Кременчук» (P177) «Лубни» (P178) Азовське море Війна на Донбасі ДПСУ Україна Флот

Корабельно-катерний склад ООС (Операції Об’єднаних сил) відпрацьовували спільні дії зі знищення умовного противника в акваторії Азовського моря.

Про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

У навчаннях взяли участь малий броньований артилерійський катер ВМС ЗС України «Лубни» та корабельно-катерна тактична група Маріупольського загону морської охорони у складі корабля «Донбас» та двох катерів.

Спільними діями військовослужбовці Збройних Сил України та Державної прикордонної служби України вчасно знищили умовний ворожий десант та не допустили прориву противника вглиб оборони.

Нагадаємо, що за результатами засідання 6 вересня 2018 року Ради національної безпеки і оборони України було прийнято рішення про посилення військово-морської присутності в Азовському морі, створення там корабельно-катерного угрупування ВМС ЗС України, розбудову відповідної інфраструктури, забезпечення підрозділів берегової оборони новітньою високоточною ракетною зброєю тощо.

МБАКи Лубни та Кременчук у порту Маріуполя

Про тогочасну чисельність корабельно-катерного угрупування на Азовському морі можна дізнатися у матеріалі: Україна створить катерне угрупування на Азовському морі.

Згодом у два етапи Україна створили угрупування ВМС ЗС України на Азовському морі, спочатку на початку вересня 2018-го року суходолом було перебазовано два артилерійські катери «Лубни» та «Кременчук», а вже наприкінці місяці до порту Маріуполя з Одеси перейшли морський буксир «Корець» та судно «Донбас».

В ході третього етапу нарощування сил, українські малі броньовані артилерійські катери «Бердянськ» та «Нікополь», а також рейдовий буксир «Яни Капу» були захоплені Росією у нейтральних водах Чорного моря 25 листопада 2018 року.

«Донбас» (BG 32) «Кременчук» (P177) «Лубни» (P178) Азовське море Війна на Донбасі ДПСУ Україна Флот