fbpx
Наші військові носитимуть «санітарний ідентифікатор» на бронежилетах

Наші військові носитимуть «санітарний ідентифікатор» на бронежилетах

ЗСУ Речове забезпечення (Уніформа) Україна

Наші військові носитимуть «санітарний ідентифікатор» на бронежилетах відповідно до наказу МОУ № 606 від 2017-го року.

Про це пише АрміяInform.

Аргументовано введення нового нагрудного знаку – неможливість ідентифікації в бойових умовах визначити прізвище й військове звання військового, приналежність до певної військової частини та його групу крові.

Як розповів заступник начальника відділу розробки та впровадження військової символіки ЗСУ підполковник Віктор Тимченко, після консультацій з військовими медиками на зазначеному ідентифікаторі залишено тільки найпотрібнішу інформацію, що має полегшити їм роботу, особливо в умовах швидкої зміни оперативної обстановки.

«Для прикладу, важкопоранених унаслідок російського артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Зеленопілля Луганської області влітку 2014 року було нелегко ідентифікувати, адже на невеликій ділянці місцевості були зосереджені тактичні групи з різних військових частин. Загалом унаслідок обстрілу базового табору в Зеленопіллі в ніч з 10 на 11 липня 2014-го загинуло 30 військовослужбовців ЗСУ та 7 прикордонників, ще 120 дістали поранення різного ступеня тяжкості або зазнали контузії.», – акцентував Віктор Тимченко.

Схема «санітарного ідентифікатора»

Подібні ідентифікатори не є чимось новим у світі, так для прикладу їх використовують у корпусі морської піхоти США.

Також їх використовують і в деяких частинах ЗС України, як запозичення після спільних місій і навчань.

ЗСУ Речове забезпечення (Уніформа) Україна