fbpx
НАТО розгляне питання плану дій щодо членства Грузії

НАТО розгляне питання плану дій щодо членства Грузії

Грузія Кавказ НАТО Світ

НАТО розгляне питання плану дій (ПДЧ) щодо членства Грузії у організації у 2021 році.

Про це пише Укрінформ з посиланням на портал Грузія Онлайн.

Інформацію про це озвучив спецпредставник генсека НАТО з питань Кавказу і Центральної Азії Джеймс Аппатурая в інтерв’ю Першому каналу Грузії.

Питання ПДЧ Грузії у Північноатлантичному Альянсі розглянуть на саміті 2021 року.

«У НАТО дійсно активно ведеться дискусія про політику відкритих дверей. Як ми порушуємо це питання, як ми втілюємо його в реальність, як ми допомагаємо нашим партнерам – це те, що додасть нам новий імпульс найближчими місяцями. Я впевнений, що політика відкритих дверей на саміті 2021 року буде одним із питань, що обговорюються під час підготовки комюніке саміту», – заявив спецпредставник генсека НАТО з питань Кавказу та Центральної Азії Джеймс Аппатурай в ексклюзивному інтерв’ю Першому каналу Грузії.

Військова техніка США у порту Поті в Грузії

На питання, чи обговорюється в НАТО питання про активізацію політики відкритих дверей і передачу Плану дій щодо членства в НАТО Грузії, Аппатурай сказав, що говорити про політику відкритих дверей – непроста заява.

«Я, звичайно, не можу назвати точну дату передачі ПДЧ Грузії. Однак можу підтвердити, що тут, у НАТО, йде дійсно активна дискусія про політику відкритих дверей, і це не проста заява, яку ми робимо раз на три місяці», – сказав Аппатурай.

Окрім Грузії у 2021 році має бути розглянуте питання плану дій щодо членства України у НАТО.

У цьому контексті ми чітко визначаємо свої амбіції отримати План дій щодо членства в НАТО і сподіваємося на всебічну політичну підтримку союзників НАТО про прийняття такого рішення на наступному саміті Альянсу у 2021 році, – повідомив міністр оборони України Андрій Таран.


Це цікаво: Міноборони здійснило першу закупівлю через Агенцію НАТО


Як повідомив міністр, наша країна успішно проводить реформи в українському війську відбуваються на виконання положень Стратегічного оборонного бюлетеня України.

Це нарощення бойових спроможностей, побудова системи оборонного менеджменту на основі практик держав-членів НАТО, впровадження у ЗСУ нової військової культури, заснованої на євроатлантичних цінностях та принципах.

Грузія Кавказ НАТО Світ