fbpx
НАТО тренується до морського десанту у Балтії

НАТО тренується до морського десанту у Балтії

Авіація Балтія Європа Навчання НАТО Світ Флот

В регіоні Балтійського моря в неділю, 6 червня, розпочалися великі військові навчання НАТО і США.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

“У маневрах  під назвою Baltops, що проходять цього року в 50-те, беруть участь близько чотирьох тисяч військовослужбовців з 18-и країн, задіяно 40 військових кораблів та 60 літаків”, – йдеться у повідоиленні.

Окрім 16 країн НАТО, в них задіяні підрозділи зі Швеції та Фінляндії.

Маневри почалися біля берегів Данії, згодом навчання зміститься далі на схід. Зокрема, біля узбережжя Литви планується провести десантну операцію.

Варто відзначити, що вперше в програму внесено відпрацювання оборонних тактик проти кібератак.

“Цього року ми святкуємо 50-річчя навчань Baltops, які утворюють основу нашої здатності до співпраці”, – заявив командувач маневрами, американський віцеадмірал Джин Блек.

Навчання Baltops регулярно проходять в балтійському регіоні починаючи з 1972 року. Цього року у маневрах Baltops беруть участь 16 країн НАТО, а також Швеція та Фінляндія. Навчання триватимуть до 18 червня.

Разом з навчаннями Baltops у Балтійському морі триваються міжнародні маневри Baltic fortress-2021, що розпочалися у територіальних водах і винятковій економічній зоні Литви. Про це інформує Укрінформ.

Цьогоріч ці навчання пройдуть не тільки в морському просторі, але також охоплять внутрішню акваторію і прибережну зону.

Крім Литви, в навчаннях візьмуть участь військові кораблі Латвії, Естонії, Польщі, Великої Британії та Канади, балтійський військово-морський підрозділ Baltron (спільний проєкт військово-морських сил Латвії, Литви та Естонії), штаб і берегові підрозділи ВМС Литви, морські піхотинці Великої Британії і Португалії, військово-морська берегова група Польщі.

Зазначається, що маневри будуть охоплювати тактичні елементи і вправи, характерні для морської фази, такі як групове маневрування кораблів, артилерійська стрільба, процедури радіозв’язку, процедури пошуку і рятування, боротьба за життєздатність корабля і протимінні дії.

Фото: Навчання НАТО «Defender Europe»

На березі пройдуть спеціальні навчання – захист військових частин від асиметричної гібридної загрози і її нейтралізація, десантні операції на Куршській косі і Куршській затоці, організація охорони та оборони портів.

Авіація Балтія Європа Навчання НАТО Світ Флот