fbpx
Національна гвардія вирушила на захист кордону України

Національна гвардія вирушила на захист кордону України

Білорусь Європа Кордон МВС НГУ Сусіди Україна

Військовослужбовці Національної гвардії України вирушили на захист державного кордону України.

Про це інформує Мілітарний.

Підрозділи бригади швидкого реагування Національної гвардії України вирушили на захід країни, щоб захистити рубежі нашої держави, повідомили у пресслужбі підрозділу.

“Наші підрозділи вирушили на захід, щоб захистити рубежі нашої держави. На цю хвилину ситуація контрольована, працюємо разом із прикордонниками і зробимо все, щоб українські кордони залишалися недоторканими”, – йдеться у повідомленні.

Напередодні, у Гостомельській бригаді оперативного призначення імені Героя України сержанта Сергія Михальчука повідомили, що її підрозділи готуються захищати західні рубежі України від нелегальних мігрантів.

У пресслужбі з’єднання також уточнили, що наші північні “сусіди” використовують мігрантів у якості гібридної зброї проти Європи.

Рада національної безпеки і оборони України на засіданні, 10 листопада, розглянула ситуацію щодо можливих загроз нацбезпеці, спричинених кризою з мігрантами на кордоні між Польщею та Білоруссю.

Було вирішено посилити найбільш уразливі ділянки українсько – білоруського кордону додатковими підрозділами Держприкордонслужби, Нацполіції та Нацгвардії.

Голова МВС Денис Монастирський під час брифінгу присвяченого результатам засідання РНБО повідомив подробиці підготовки до можливої кризової ситуації. Міністр зазначив, що сценарій, аналогічний польському, можливий і щодо кордонів України.

Кордон України

Під час робочого візиту 11 листопада, у Волинську область, Денис Монастирський перевірив стан охорони державного кордону з Республікою Білорусь, і повідомив про додаткове залучення близько 8,5 тисяч військовослужбовців та поліцейських.

“Це потужне угрупування складатиметься з: 3 тисяч військослужбовців ДПСУ; 3,5 тисяч – НГУ та 2 тисяч – Нацполіції. Чергуватиме також авіація МВС, зокрема 15 вертольотів, які забезпечать мобільність і, за необхідності, перекидатимуть наші сили на кордон”, – сказав Денис Монастирський.

На білоруському боці кордону з Польщею, з понеділка, 8 листопада, перебуває велика група мігрантів, які намагалися перетнути кордон, руйнуючи огорожу та нападаючи на польські служби. Також, Велика Британія готова перекинути в Україну до 600 своїх військовослужбовців через загрозу вторгнення Росії.

Білорусь Європа Кордон МВС НГУ Сусіди Україна