fbpx
Navantia побудує нове судно комплексної підтримки для ВМС Іспанії

Navantia побудує нове судно комплексної підтримки для ВМС Іспанії

Navantia ВМС Іспанії Європа Іспанія Кораблі забезпечення Світ Суднобудування Флот

Суднобудівна компанія Navantia побудує для ВМС Іспанії нове судно комплексної підтримки на корабельні у Ферролі.

Про це повідомляє видання Info Defensa.

Міністерство оборони Іспанії підписало контракт з компанією Navantia на будівництво нового судна комплексної підтримки, яке буде побудовано на основі Cantabria (A-15).

Вартість підписаного контракту складає 439 мільйонів євро. За словами Прем’єр-міністра Іспанії, Педро Санчеса, цей контракт забезпечить роботою не тільки головну корабельню Navantia у Ферролі, але і близько сотні субпідрядників.

За рішенням уряду, будівництво судна на базі вже існуючої моделі дозволить зменшити витрати на розробку та забезпечити його сучасним обладнанням.

Будівництво розпочнеться у кінці 2024 року. Водотоннажність корабля буде в районі 18-23 тисяч тонн, додатково у кормовій частині судна буде вертолітний майданчик.

Наразі, суднобудівна компанія розширює можливості будівництва надводних кораблів завдяки великому пакету замовлень від уряду Іспанії.

Крім корабля комплексної підтримки, компанія Navantia наразі будує багатоцільові фрегати за проєктом F110 для ВМС країни. Новий фрегат планують спустити на воду у 2024 році.

Іспанія починає будівництво корабля підтримки BAM-IS

Також у пакеті замовлень компанії нові кораблі підтримки BAM-IS та гідрографічне судно.

Як повідомляв “Мілітарний” раніше, 22 грудня 2023 року, компанія Navantia розпочала будівництво другого фрегата класу F-110 для іспанського флоту.

Початком будівництва підтверджуються заяви керівництва компанії та командування флоту про прискорення реалізації цієї програми вартістю 4,325 млрд євро.

Різання першої сталі відбулося на верфі Navantia у Ферролі у присутності голови уряду Іспанії Педро Санчеса.

Програма закупівлі фрегатів класу F-110 стартувала у 2019 році. Різання сталі для першого корабля серії з бортовим номером F-111 розпочалося у квітні 2022 року, а у серпні 2023 року пройшла церемонія закладки.

Navantia ВМС Іспанії Європа Іспанія Кораблі забезпечення Світ Суднобудування Флот