fbpx
Недобросовісний забудовник заплатить 6 млн гривень штрафу

Недобросовісний забудовник заплатить 6 млн гривень штрафу

25 бригада ДШВ 93 бригада ЗСУ Будівництво Прокуратура Суд

Недобросовісний забудовник заплатить 6 млн гривень штрафу за зірвані терміни будівництва казарм поліпшеного планування у військових містечках № 2 смт Черкаське та № 1 смт Гвардійське Дніпропетровської області.

Про це повідомляє АрміяInform.

Відповідне судове рішення було прийнято напередодні.

Наприкінці січня 2020 року Господарський суд міста Києва порушив провадження у справах за двома позовами військового прокурора Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, пред’явлених в інтересах держави в особі Міністерства оборони України та Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління міста Дніпра до ТОВ «Капітал Інвест Строй».

Установлено, що у 2018 році між Східним ТерКЕУ та ТОВ «Капітал Інвест Строй» укладено договори на будівництво казарм поліпшеного планування у військових містечках № 2 смт Черкаське та № 1 смт Гвардійське Дніпропетровської області.

Однак наприкінці жовтня 2019 року через невиконання ТОВ «Капітал Інвест Строй» умов договору, а саме: порушення строків виконання робіт і відсутність фактично виконаних робіт на будівельних майданчиках, Східне ТерКЕУ направило на адресу комерційної структури повідомлення про розірвання договорів в односторонньому порядку.

У зв’язку з цим забудовник ТОВ «Капітал Інвест Строй» зобов’язаний сплатити штрафні санкції та повернути замовникові попередню оплату (аванс) на загальну суму близько 6 млн гривень.

25 бригада ДШВ 93 бригада ЗСУ Будівництво Прокуратура Суд