fbpx
Негода дісталась тактичної авіації ЗСУ

Негода дісталась тактичної авіації ЗСУ

ПС ЗСУ Україна

Негода, яка разом з дощем та мінусовою температурою несе обледеніння в Україні, дісталась тактичної авіації Повітряних Сил ЗСУ.

Про це повідомили колеги з MilitaryAviation.in.UA.

Днями такі погодні умови накрили літаки чергової ланки, що за радянською традицією зберігаються просто неба.

Фотографії з наслідками негоди на винищувачу МіГ-29 однієї з частин тактичної авіації Повітряних Сил ЗС України:

Подібне, як це сталось, що негода дісталась тактичної авіації ЗСУ, створює проблеми при підготовці чергового літака до вильоту, адже наземному персоналу та льотчикам необхідно витрачати додатковий час для усунення льоду з поверхонь.

Світова практика для уникнення подібної вирішує це питання наявністю ангарів на аеродромах базування як у варіанті довготривалих споруд, так і швидкозмонтованих конструкцій.

До швидкозмонтованих споруд відносять різноманітні каркасні конструкції з перекриттям з металу чи іншого виду матеріалу стійкого до вологи.

Для прикладу місце базування гелікоптерів H225 Державної служби з надзвичайних ситуацій у Ніжині:

Ангар для авіаційної техніки у Естонії:

Побудований ангар для літаків на авіабазі в Естонії

Є і значно простіші варіанти конструкцій, як наприклад навіс на авіабазі 144-го авіаційного крила Національної Гвардії США:

F-15D зі складу 144-го авіаційного крила

Всі подібні споруди окрім зберігання літака від різних типів негод, надають технічному персоналу та льотчикам комфортні умови для роботи з повітряними суднами.

Також важливим є той факт, що окрім візуальних наслідків, зменшується ресурс як планеру літаків, так і його окремих агрегатів.

ПС ЗСУ Україна