fbpx
Неназвана країна замовила ПЗРК RBS 70 NG і гранатомети Carl-Gustaf у Saab

Неназвана країна замовила ПЗРК RBS 70 NG і гранатомети Carl-Gustaf у Saab

Saab Гранатомет Закупівлі ПЗРК ПЗРК RBS 70 ППО та ПРО РЛС Світ

Неназвана західна країна замовила у шведської компанії Saab системи протиповітряної оборони RBS 70 NG та радар Giraffe 1X.

А також ручні гранатомети Carl-Gustaf.

Про підписання рамкової угоди з урядом країни-замовника повідомили на сайті компанії Saab.

Вартість замовлення становить понад 700 мільйонів доларів (приблизно 8 млрд шведських крон).

Постачання замовленого озброєння та обладнання триватиме з 2023 по 2026 рік.

“Зважаючи на характер галузі, обставини, що стосуються інтересів замовника та національної безпеки, додаткова інформація щодо цих замовлень або замовника не буде надана”, – підкреслили у повідомленні Saab.

Про точну кількість замовлених систем протиповітряної оборони та ручних гранатометів не повідомляють.

RBS-70 – переносний зенітний ракетний комплекс шведського виробництва ближнього радіуса дії. Ведення його ракети здійснює лазер: за його променем створюється коридор, по якому летить ракета. Комплекс можна використовувати для ураження повітряних цілей і легкоброньованої наземної техніки.

На сьогодні ключова перевага цього комплексу – відсутність електромагнітного обладнання, яке могло би створювати перешкоди для застосування комплексу. Це забезпечує вищу імовірність влучання і зменшує кількість часу, необхідного для навчання оператора на тренажерах.

Пускова установка зенітної системи складається з постаменту, прицільного пристрою і транспортно-пускового контейнера (ТПК) із зенітною ракетою.

Giraffe 1X Фото: Saab

РЛС Giraffe 1X — це компонент повітряного спостереження для наземної протиповітряної оборони. Вона надає дані операторам ЗРК або ПЗРК про виявлені повітряні цілі. Радар важить всього 150 кг, тому його можна інтегрувати у будь-який тип мобільної платформи або стаціонарної позиції.

Гранатомет «Carl-Gustaf» M4. Фото: Saab

Сучасні ручні гранатомети Carl-Gustaf у версії M4 здатні стріляти широким спектром боєприпасів калібру 84 мм, включаючи протитанкові, протипіхотні та допоміжні снаряди. Боєприпаси мають ефективну дальність ураження до 400 м проти танків та 700 м проти будівель та нерухомих цілей.

Saab Гранатомет Закупівлі ПЗРК ПЗРК RBS 70 ППО та ПРО РЛС Світ