fbpx
Невідомий безпілотник знайшли у Бєлгородські області 

Невідомий безпілотник знайшли у Бєлгородські області 

Baykar Бєлгород БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Пакистан Росія Світ Туреччина Україна

У Бєлгородській області знайшли залишки дрона-камікадзе невідомого типу.

Відповідні фото опублікував користувач X (Twitter) – DanielR.

На них зображений невідомий безпілотник, який був знайдений у Бєлгородській області. Як зазначає автор, це не перший випадок з аварією цього типу БПЛА.

На старих фотографіях з ним також можна помітити наявність вибухівки C3-6, що свідчить про використання його у ролі камікадзе.

У рух безпілотник приводить двигун внутрішнього згоряння DLE 170, який виробляється у Китаї. На детальних фотографіях двигуна, користувач “X” зазначає, що через масло біля випускного колектора може свідчити про несправність двигуна, внаслідок чого він був втрачений.

Фюзеляж безпілотника виготовлений з якісного вуглецевого волокна з алюмінієвими деталями.

Наразі невідомо, хто є виробником цих безпілотників та на основі чого вони розроблені. Як зазначає автор допису, зовні дрон має схожість з пакистанським дроном-камікадзе, які знаходяться у складі повітряних сил країни.

Крім того, схожий дрон був виставлений у Пакистанському національному аерокосмічному науково-технологічному парку (NASTP).

Схожі дрони які були помічені у Пакистані не мають ніяких позначень та логотипів, які б свідчили про виробника, або модель безпілотника. Виходячи з доступної інформації, можна позначити їх як дрон-камікадзе “YX”, через використання цього позначення на кілі безпілотника.

Демонстрація невідомих дронів відбувалась разом із KaGeM V3, розробленим пакистанським RE & RP Group NASTP. Наявність логотипа Baykar на KaGeM V3, може свідчити про спільну розробку цього типу БПЛА з турецькою компанією.

Відповідно до вище зазначеної інформації можна стверджувати, що це дрони камікадзе, які були спільно розроблені пакистанською RE & RP Group разом з турецькою Baykar.

Під час відвідування NASTP командувачем ВПС Туреччини, йому була продемонстрована збірка цього загадкового дрона. Після порівняння фото з виробництва та залишків безпілотника у Бєлгороді, можна стверджувати, що знайдений дрон у Бєлгородській області є виробом NASTP, через схожість кріплень крила.

Зважаючи на повну зовнішню та внутрішню схожість безпілотників, існує ймовірність, що Україна отримала від Пакистану дрони-камікадзе, які були розроблені разом з турецькою Baykar.

Треба зазначити, що Пакистан тісно співпрацює з Туреччиною у розробці та виробництві безпілотників, а також є активним покупцем продукції турецької Baykar.

Baykar Бєлгород БпА (Безпілотні апарати) Війна з Росією Європа Пакистан Росія Світ Туреччина Україна