fbpx
Нідерланди анонсували передачу Україні снайперської зброї та радарів

Нідерланди анонсували передачу Україні снайперської зброї та радарів

Європа Нідерланди Піхотне озброєння РЛС Україна

Нідерланди анонсували постачання Україні снайперських гвинтівок, радіолокаційних систем, міношукачів та іншого військового майна.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на Міністерство оборони Нідерландів.

У контексті загострення російсько-українських відносин низка урядів оголосили про підтримку України.

Згідно з повідомленням Міноборони Нідерландів, йдеться про передачу 3000 шоломів та 2000 бронежилетів з відповідними бронепластинами.

Нідерланди можуть також поставити 2 радари спостереження за полем бою та 5 радарів виявлення ворожої артилерії, а також 100 снайперських гвинтівок з 30,000 одиниць відповідних боєприпасів до них.

Снайперські гвинтівки Збройних сил Нідерландів. Фото: Міноборони Нідерландів

Крім того, Міністерство оборони розглядає до передачі 30 металодетекторів та 2 робота-детектора для виявлення морських мін.

Зазначається, що військову допомогу доправлять на прохання українського уряду, однак наголошується, що Нідерланди продовжують прагнути дипломатичного вирішення.

“Однак водночас Україна повинна мати можливість захиститися від можливого нападу Росії на власну територію”, – розповідає міністр закордонних справ Нідерландів Вопк Хекстр.

Міністр оборони Кайса Оллонгрен підкреслила, що вся допомога необхідна для самооборони, і висловила сподівання, що потреби для її застосування не виникне.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен

Військову допомогу до Києва вже спрямували такі члени НАТО, як США, Велика Британія, Литва та інші країни.

Уряд Канади також на тлі загрози нового російського вторгнення розглядає можливість передачі Україні стрілецької зброї для підрозділів територіальної оборони.

Відмовляється постачати Україні озброєння Німеччина, яка надає і готова надавати й надалі фінансову та безпекову підтримку.

Європа Нідерланди Піхотне озброєння РЛС Україна